Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Російські джерела заявляють про прапор КНДР на окупованій території під Цукуриним: реакція українських установ

 Російські джерела заявляють про прапор КНДР на окупованій території під Цукуриним: реакція українських установ фото

У соцмережах і російських пабліках з’явилися фото, на якому нібито видно прапор Північної Кореї в селі Цукурине на Покровському напрямку.

Цей населений пункт був нещодавно окупований під час бойових дій, але перевірити достовірність зображень наразі неможливо.

Відповідь на такі заяви з’явилася від Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО. У своєму повідомленні ЦПД підкреслило, що фото можуть бути елементом інформаційно-психологічної операції (ІПСО). За їх словами, ворог може використовувати подібні вкиди для посилення тиску на інформаційний простір, незалежно від того, чи насправді ці прапори були вивішені, чи це результат фотомонтажу.

«Кількість таких ситуацій не відповідає заявам російської сторони, тому з'являються історії про прапори — незалежно від того, чи вони реальні, чи відфотошоплені», — зазначили у ЦПД.

Подібні інформаційні маніпуляції спрямовані на дестабілізацію українського суспільства та спробу деморалізувати населення, використовуючи символи, які можуть викликати додатковий резонанс або здивування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия