Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тарифи з утримання будинків та дворів стануть прозорими

Парламентарі проголосували за законопроект, який зобов’язує виконавців послуг з утримання будинків та прибудинкових територій звітувати про витрачені кошти. Крім цього, документ пропонує створити прозорий механізм тарифоутворення на ці послуги

 
Парламентарі проголосували за законопроект, який зобов’язує виконавців послуг з утримання будинків та прибудинкових територій звітувати про витрачені кошти. Крім цього, документ пропонує створити прозорий механізм тарифоутворення на ці послуги.

Народні депутати у першому читанні вчора прийняли законопроект №1714 «Про житлово-комунальні послуги» (щодо удосконалення механізму надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій). За документ проголосував 241 народний обранець.

Зокрема, документ пропонує створити прозорий механізм формування тарифів на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також підтверджувати фактичне надання послуг споживачам.

Крім цього, законопроект передбачає норму, згідно з якою виконавці зазначених послуг повинні ввести побудинковий облік доходів та витрат на їх надання, а також щомісячне звітування щодо надання послуг.
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують розглянути законопроект, який передбачає повернення підсобних приміщень у багатоквартирних будинках та гуртожитках у власність мешканців будинків. Ініціатори вважають, що це допоможе реалізувати житлову реформу.

Анастасія Войтко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: