Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Порошенко підписав закон про заборону невигідних тарифів ЖКГ

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг, який забороняє економічно необґрунтовані тарифи. На офіційному сайті Верховної Ради України йдеться, що закон повернуто до парламенту з підписом від президента

Петро Порошенко
Цей закон Україна повинна була ухвалити для отримання другого траншу МВФ.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг, який забороняє економічно необґрунтовані тарифи.

На офіційному сайті Верховної Ради України йдеться, що закон повернуто до парламенту з підписом від президента, передає Лівий Берег.

Закон вносить доповнення до ряду законів України, згідно з якими "встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається".

Крім того, передбачається, що суперечки щодо формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги будуть вирішуватися в судовому порядку.

Цей проект закону входить в перелік законопроектів, які Україна повинна прийняти для отримання другого траншу кредиту МВФ.

Нагадаємо, проблема ЖКГ та вартості послуг хвилює громадян країни. Нещодавно повідомлялося, що чимало українців незабаром втратять пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Тоді як їхня якість традиційно залишає бажати кращого. Відтак Яценюк доручив комунальникам вже зараз готуватися до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: