Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дантист із США вбив найвідомішого лева Зімбабве

Найпопулярніший в Зімбабве лев був застрелений з арбалету в національному парку Нванге туристом з Міннесоти (США). Про це пише The Independent. Як з'ясувала місцева влада, 13-річний лев був убитий дантистом Уолтером Палмером, який заплатив організаторам нелегального сафарі $54 тис...

 
Найпопулярніший в Зімбабве лев був застрелений з арбалету в національному парку Нванге туристом з Міннесоти (США).

Про це пише The Independent. Як з'ясувала місцева влада, 13-річний лев був убитий дантистом Уолтером Палмером, який заплатив організаторам нелегального сафарі $54 тис. за право пополювати на лева на прізвисько Сесіл.

За інформацією видання, трофей - голову Сесіла - було конфісковано і буде передано як речовий доказ до суду міста Вікторія-Фолс, де розглядатиметься цей інцидент.

Голова державної організації з захисту тварин Zimbabwe Conservation Task Force Джонні Родрігес розповів, що стаття про нелегальне полювання передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. В організації твердять, що лева виманили за межі національного парку і підстрелили у нього з лука. Однак тварина померла не відразу, і після пострілу мисливці переслідували його близько 40 хв, щоб добити. Потім тварину все таки наздогнали, мисливець вистрелив з рушниці, здер шкіру й обезголовив.

Як зазначає "BBC Україна", завтра, 29 липня, мисливець і фермер повинні постати перед судом. Лев Сесіл, відомий своєю чорною гривою, був улюбленцем відвідувачів парку.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: