Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Російський військовий літак збили турецькі винищувачі - Reuters

Сьогодні, 24 листопада, турецькі винищувачі F16 збили військовий літак, який порушив повітряний простір країни. Як повідомляє агентство Reuters, приналежність літака вдалося встановити не одразу. "Турецькі винищувачі F-16 збили літак на кордоні із Сирією, який імовірно належить...

 
Сьогодні, 24 листопада, турецькі винищувачі F16 збили військовий літак, який порушив повітряний простір країни. Як повідомляє агентство Reuters, приналежність літака вдалося встановити не одразу.

"Турецькі винищувачі F-16 збили літак на кордоні із Сирією, який імовірно належить російській авіації", - наводить агентство слова високопоставленого американського чиновника.

Факт падіння літака підтверджує американський телеканал CNN. За даними журналістів, літак упав на турецько-сирійському кордоні. Кому належить літак, поки невідомо. При цьому турецький ресурс Habarturk видалив свій запис у Twitter про те, що збитий літак належав ВПС РФ.

Турецька обсерваторія з прав людини, своєю чергою, повідомляє, що пілотам дійсно вдалося катапультуватися. Однак подальша їхня доля невідома.

Нагадаємо, що це не перший схожий інцидент. 7 жовтня, уряд Туреччини заявив про свою готовність дати відсіч у разі порушення літаками РФ повітряного простору країни. Зауважимо, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону в суботу, 3 жовтня. На перехоплення порушника турецькими ВПС були відправлені два винищувачі F-16.

Офіційний представник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков сказав, що інцидент з російським літаком стався через несприятливі погодні умови.

У свою чергу Міноборони США закликає Росію діяти "безпечно і відповідально" після порушення повітряного простору Туреччини.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: