Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Парламент відновив безкоштовне перевезення пільговиків

18 лютого Верховна Рада підтримала більшістю голосів законопроект №4024 "Про Державний бюджет України на 2016 рік", яким встановлюється фінансове забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг. За ініціативу...

 

Сьогодні, 18 лютого, Верховна Рада підтримала більшістю голосів законопроект №4024 "Про Державний бюджет України на 2016 рік", яким встановлюється фінансове забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг. За ініціативу колективу авторів, серед яких народні депутати Ярослав Москаленко і Степан Івахів, проголосувало 245 парламентаріїв.

Як відомо, у проекті бюджету на 2016 рік Кабінет Міністрів України не передбачив жодної субсидії для місцевих бюджетів на компенсації безкоштовного проїзду для пільгових категорій громадян. Таким чином відшкодування перевізникам за пільговий проїзд автоматично стало проблемою місцевих громад. Втім, грошей на це в місцевих бюджетів не передбачено. У зв'язку з цим, з початку року загострилось протистояння між перевізниками та пільговиками, яких просто відмовлялися перевозити безкоштовно.

Законопроект №4024 запроваджує фінансове забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг у розмірі 1,9 млрд грн. Таким чином, виправлено помилку, якої припустився Уряд при плануванні бюджету на 2016 рік. Віднині безкоштовне перевезення пільговиків знову запрацює згідно з чинним законодавством.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: