Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Рівненщині після вакцини від поліомієліту у дитини відмовили ноги

На Рівненщині спалахнув скандал через вакцину від поліомієліту. Щеплення від поліомієліту вклало на лікарняне ліжко одинадцятирічну Ганну – принаймні, у цьому впевнені її батьки. П'ятикласниця вже два тижні у неврологічному відділенні обласної лікарні під цілодобовим...

 
Фельдершка дала п'ятикласниці вакцину без дозволу батьків і без попереднього огляду.

На Рівненщині спалахнув скандал через вакцину від поліомієліту. Щеплення від поліомієліту вклало на лікарняне ліжко одинадцятирічну Ганну – принаймні, у цьому впевнені її батьки. П'ятикласниця вже два тижні у неврологічному відділенні обласної лікарні під цілодобовим наглядом лікарів.


"Дитина поступила у дуже важкому стані. Вона не могла самостійно ходити", - розповіла лікуючий лікар відділення неврології Анна Букатевич. Батьки вважають, що до лікарні донька потрапила через вакцину від поліомієліту, яку крапали у школі.

За словами Ганни, фельдшер просто закрапала вакцину усьому класу і пішла. Надвечір дівчинці погіршало. А ще за півтори доби, просто під час уроків, п'ятикласниця почала задихатися, перестала відчувати кінцівки. Нерухому доньку батьки відвезли до райлікарні.

Певні - в дитини виникли ускладення, бо фельдшерка перед тим, як давати вакцину, не переконалася, що дитина здорова.

"Напередодні цієї вакцинації у дитини вискочив на губі герпес. Це було видно неозброєним оком, навіть без підтвердження лікарів. Вакцинацію провели повністю всьому класу, там заодно і Ані. На це просто ніхто не звернув уваги. Дозволу письмового свого я не давала", - розповіла мама дівчинки Тетяна Гамза.

Інші батьки також обурюються тим, що школярів ніхто не оглядав.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: