Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Учні молодших класів писатимуть олівцями

Міносвіти розвантажило програму для учнів молодшої школи. За нею дітей навчатимуть із 1 вересня, каже міністр освіти 51-річна Лілія Гриневич. — Зараз уроки страшенно перевантажені зайвою інформацією. Вона не відповідає віковим особливостям дітей. Найголовніше — багато цих знань...

 
Міносвіти розвантажило програму для учнів молодшої школи. За нею дітей навчатимуть із 1 вересня, каже міністр освіти 51-річна Лілія Гриневич.

— Зараз уроки страшенно перевантажені зайвою інформацією. Вона не відповідає віковим особливостям дітей. Найголовніше — багато цих знань непотрібні в житті. А те, що треба, не вивчають.

Найбільше проблем має початкова школа. Тому Міносвіти оголосило інтерактивне розвантаження програм. Наступного тижня на сайті ed-era.com опублікують програми початкової школи. Охочі можуть ознайомитися з ними, написати зауваження.

— Я прихильниця того, щоб виконання домашнього завдання не призводило до психологічних травм у дітей. Кожному з батьків знайома ситуація, коли доводиться виривати сторінку із зошита й переписувати ще раз. Бо ви щось закреслюєте чи виправляєте ручкою, — додає Лілія Гриневич. — Наша ідея — дозволити вчителям молодшої школи працювати з дітьми олівцем. Так учні не отримуватимуть стресу від допущеної помилки.

В українських школах вивчають окремі явища, факти, цифри. Але за цим губиться системність знання і вміння формувати власну думку. Про це говорить 29-річна Ірина Когут, аналітик центру ЦЕДОС.

 Проблема наших шкільних програм — у прискіпливому приписуванні, що й у якому порядку має викладати вчитель. Такі програми позбавляють його педагогічної автономії. Він має час лише пробігтися по визначених тезах.

Востаннє олівцем в українських школах учні писали у 1970-х.

Джерело http://gazeta.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: