Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президент Ізраїлю звинуватив українців у вбивстві євреїв під час Другої світової

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін вважає, що українці та ОУН причетні до масових вбивств близько 1,5 мільйона євреїв. Про це він сказав 27 вересня під час виступу на парламентських слуханнях "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність", передає прес-служба ВР.

 
Президент Ізраїлю Реувен Рівлін вважає, що українці та ОУН причетні до масових вбивств близько 1,5 мільйона євреїв.

Про це він сказав 27 вересня під час виступу на парламентських слуханнях "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність", передає прес-служба ВР.

"Близько 1,5 мільйонів євреїв було вбито на території сучасної України під час Другої світової війни у Бабиному Яру та у багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах, біля ярів і ровів, зіштовхували у братські могили. Багато пособників злочину були українцями. І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися з євреїв, вбивали їх та в багатьох випадках видавали німцям", – вважає Рівлін.

Він додав, що відносини України з Ізраєлем спрямовані у майбутнє, та попри це не можна допустити, щоб "історія як з її страшними, так і з її гарними подіями забулася".


Відомий історик, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович різко прокоментував виступ президента Ізраїлю Реувена Рівлінна на своїй сторінці у Facebook.

"На жаль, президент Ізраїлю у своєму виступі в українському парламенті повторив радянський міф про участь ОУН в Голокості. Вшанування жертв Бабиного Яру було б більш щирим без використання міфів тих, хто стирали пам'ять про них", – вважає історик.

Це свинство з його боку. Нехай забирається з нашої землі. Мій дядько був розстріляний у Бабиному Яру фашистами як націоналіст, – обурився Олег Миронов на заяву Реувена Рівліна, йдеться у дописі на у Facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: