Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Верховний Суд визнав незаконність торгівлі в переходах

Верховний Суд визнав незаконними всі договори з розміщення торгових точок в підземних переходах Києва. Про це на брифінгу сказав суддя Верховного Суду Анатолій Ємець, повідомляють «Українські Новини». Суддя зазначив, що Генеральна прокуратура попросила суд скасувати всі інвестиційні договори...

 

Верховний Суд визнав незаконними всі договори з розміщення торгових точок в підземних переходах Києва. Про це на брифінгу сказав суддя Верховного Суду Анатолій Ємець, повідомляють «Українські Новини».

Суддя зазначив, що Генеральна прокуратура попросила суд скасувати всі інвестиційні договори, укладені з 2012 року Київською міською державною адміністрацією з власниками торгових точок в підземних переходах столиці.

Верховний Суд розглянув цей позов і вирішив, що КМДА перевищила свої повноваження, оскільки право розпоряджатися комунальною власність є тільки у Київської міської ради.

Крім того, інвестиційні договори фактично не виконувалися, а земля в підземних переходах була віддана в оренду під розміщення торгових точок.

Суди попередніх інстанцій визнавали законними такі договори, але судова палата Верховного Суду визнала ці рішення неправильними.

«Всі судові рішення скасовані, позов заступника генпрокурора задоволений», — заявив Ємець.

Він зазначив, що на даний момент скасовано зазначені договори на території Подільського та Оболонського районів столиці, найближчим часом аналогічні рішення будуть прийняті і за рештою районам.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: