Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Порошенко хоче посадити Тимошенко у в’язницю

У президента прагнуть реанімувати справи про причетність лідерки "Батьківщини" до вбивств у 90-ті роки, стверджує Ренат Кузьмін. Колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що представники президента Петра Порошенка пропонували йому угоду щодо...

 
У президента прагнуть реанімувати справи про причетність лідерки "Батьківщини" до вбивств у 90-ті роки, стверджує Ренат Кузьмін.

Колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що представники президента Петра Порошенка пропонували йому угоду щодо кримінальних справ, порушених проти екс-посадовця.

Про це Кузьмін сказав в інтерв’ю виданню "Страна".

Він розповів, що декілька місяців тому представник Порошенка запропонував йому угоду. Суть угоди зводилася до того, що екс-заступник генпрокурора має допомогти посадити у в’язницю лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко в обмін на припинення порушених проти нього справ.

За словами Кузьміна, йому було запропоновано надати всю інформацію, зібрану щодо причетності Тимошенко до резонансних убивств у 90-ті роки, а також щодо протиправної діяльності екс-прем’єра Павла Лазаренка. Також Кузьміна просили зробити публічну заяву щодо глави "Батьківщини".

Як зазначив Кузьмін, від пропозиції він відмовився, заявивши, що інформація щодо діяльності Тимошенко є в Генеральній прокуратурі.

"За наявності волі і бажання їх усі (справи – ред.) можна буде довести до кінця. Причому не тільки щодо Тимошенко, але і щодо чинного президента і щодо всіх тих, хто побував у владі за останні три роки", – сказав Кузьмін.

Як відомо, екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін вів розслідування стосовно Тимошенко за низкою кримінальних справ. Після зміни влади Тимошенко була визнана невинуватою, а кримінальні справи були закриті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: