Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Нацбанку назвали головну загрозу падіння гривні

НБУ вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду створить ризики для нової хвилі девальвації гривні. Національний банк України вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) створить ризики для нової хвилі...

 
НБУ вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду створить ризики для нової хвилі девальвації гривні.

Національний банк України вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) створить ризики для нової хвилі девальвації гривні.

Про це йдеться в звіті про фінансову стабільність, передає «Слово і Діло».

Нацбанк зазначив, що після націоналізації Приватбанку фокус програми МВФ змістився в бік структурних реформ.

«Для отримання наступного траншу фонду Україна повинна забезпечити реформу системи пенсійного забезпечення, зробити кроки до запуску ринку сільськогосподарських земель, відновити приватизацію державних підприємств і посилити боротьбу з корупцією», - нагадав НБУ.

Регулятор відзначив високу актуальність програми МВФ, враховуючи значні середньострокові ризики, обумовлені істотними виплатами за державним зовнішнім боргом з 2019 року.

«Значні затримки з реалізацією пакету реформ і втрата динаміки співпраці з МВФ обмежить доступ держави на міжнародні ринки капіталу і унеможливить своєчасне і повне обслуговування державного зовнішнього боргу. Це створить ризики нової хвилі девальвації гривні і втрату міжнародних резервів НБУ», -
підкреслив Нацбанк.


Нагадаємо, що проект бюджетної резолюції, затверджений Кабінетом Міністрів на 2018-2020 роки, передбачає середньорічний курс гривні до долара на рівні 29,3-31 грн/$.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України вважає ключовими ризиками фінансового сектора значну присутність держави в банківському секторі і високу частку непрацюючих кредитів.

Раніше в НБУ з'ясували, скільки «кешу» зберігається поза банківською системою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: