Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Навчальний рік 2017-2018: розклад канікул

Навчальний рік в Україні, традиційно, розпочнеться з 1 вересня і закінчиться 30 травня 2018 року. Але, незважаючи на те, що літні канікули ще не закінчилися всім батькам і школярам вже цікаво, коли ж будуть наступні, пише портал “Знай.ua.” Варто зазначити, що навчальний рік 2017 почнеться...

 
Навчальний рік в Україні, традиційно, розпочнеться з 1 вересня і закінчиться 30 травня 2018 року. Але, незважаючи на те, що літні канікули ще не закінчилися всім батькам і школярам вже цікаво, коли ж будуть наступні, пише портал “Знай.ua.”

Варто зазначити, що навчальний рік 2017 почнеться не зовсім з 1 вересня, а скоріше з 4. Все тому, що День знань припадає на п’ятницю.
Крім цього, канікули в цьому році будуть не зовсім, такі як раніше. Виною цьому будуть триместри.

Триместр – це нова для нашої країни форма організації навчального процесу. Вона має означає, то час навчання буде розділено на кілька рівномірних частин, а між ними будуть тижневі канікули. Всі фахівці говорять про те, що такий підхід допоможе правильно розподілити навантаження на школярів, і не вганяти їх у хронічну втому.

Саме завдяки триместрам тепер буде всього 6 періодів навчання, і стільки ж канікул. Кожен триместр буде тривати приблизно 5-6 тижнів, після чого будуть тижневі канікули. Винятком будуть лише новорічні канікули – 2 тижні, і літні – 3 місяці.

І щоб ви правильно могли планувати ваш відпочинок, портал “Знай.ua” зробив інфографіку канікул і святкових днів у 2017-2018 роках.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: