Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий рік із новою зарплатою: названа сума «мінімалки»

Уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплати у 4100 гривень. Про це заявив президент Петро Порошенко на ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, передає «Слово і Діло». «4100 гривень – такою має бути ...

 
Уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплати у 4100 гривень.

Про це заявив президент Петро Порошенко на ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, передає «Слово і Діло».

«4100 гривень – такою має бути мінімальна зарплатня наступного року. Відповідне рішення має ухвалити уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік», – сказав Порошенко.

Як уточнив президент, вартість робочої сили почала зростати. У зв’язку з цим рівень заробітних плат необхідно наближати до європейського рівня.

«Підприємці мають платити людям більше: це забезпечить більше надходжень податків до бюджету, до Пенсійного фонду, а водночас це забезпечить притік кваліфікованих кадрів на підприємства. Ми ухвалили низку законів, які мають полегшити ведення бізнесу в Україні, тому за підсумками покращення інвестклімату та надходжень до бюджету ми зможемо проаналізувати ситуацію в економіці за результатами півріччя або 3 кварталів 2018 року та ухвалити рішення про підвищення мінімальної зарплатні»,
– підкреслив глава держави.

Нагадаємо, Петро Порошенко висловив сподівання на ухвалення Верховною Радою держбюджету-2018 вже цього тижня.

Нагадаємо, 14 листопада парламент підтримав у першому читанні проект держбюджету на 2018 рік. 15 листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати держбюджет-2018 з урахуванням зауважень, які були висловлені депутатами до законопроекту до другого читання в першій декаді. Вже 1 грудня Кабінет міністрів схвалив проект бюджету на 2018 рік і передав на розгляд до Верховної Ради.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: