Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Подорожчання газу для населення: прем'єр зробив заяву

МВФ наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні. Прем'єр-міністр на підсумковій прес-конференції повідомив рішення уряду в питанні тарифів на поточний опалювальний сезон. Голова уряду Володимир Гройсман запевняє, що в нинішньому опалювальному сезоні подорожчання газу не буде...

 
МВФ наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні. Прем'єр-міністр на підсумковій прес-конференції повідомив рішення уряду в питанні тарифів на поточний опалювальний сезон.

Голова уряду Володимир Гройсман запевняє, що в нинішньому опалювальному сезоні подорожчання газу не буде, незважаючи на умову МВФ, який наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні для внутрішніх споживачів до рівня імпортного паритету.

Про це прем'єр-міністр заявив на підсумковій прес-конференції повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на РБК-Україна.

«У цьому опалювальному сезоні - ні, ціна на газ для населення не буде підвищуватися», - заявив Гройсман.

При цьому він уточнив, що ціна на газ може бути переглянута відповідно до формули.

«Вона може бути затверджена в наступному сезоні. Вона буде залежати від коливань ціни на газ на європейських ринках», - повідомив Гройсман.

Раніше повідомлялося, що уряд України працює над розробкою нової формули ринкової ціни на газ всередині країни.

Як відомо, МВФ наполягають на коригування цін. На думку кредиторів, зростання цін буде сприяти розвитку вільного ринку газу та стимулювати українців економно споживати енергоносії.

Крім того, даний пункт виписаний у програмі співробітництва із МВФ.

Однак, за даними порталу, ще в минулому році прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ціни на природний газ для населення зростати не будуть.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: