Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому розпорядок дня такий важливий?

Фахівці з Університету Дьюка (США) з'ясували, що розпорядок дня і своєчасний відхід до сну важливі не тільки для дітей, а й для дорослих. Як показало дослідження за участю літніх людей у ​​віці від 54 до 93 років, відхід до сну в один і той же час сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям.

Фахівці з Університету Дьюка (США) з'ясували, що розпорядок дня і своєчасний відхід до сну важливі не тільки для дітей, а й для дорослих.

Як показало дослідження за участю літніх людей у ​​віці від 54 до 93 років, відхід до сну в один і той же час сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям.

В ході дослідження добровольці використовували спеціальні пристрої, що дозволяють відслідковувати час сну і активності. Як виявилося, важливо не тільки спати рекомендовані 7-8 годин на добу, а й дотримуватися розпорядку дня.

За результатами дослідження за участю більше 1900 добровольців, відсутність суворого розпорядку сну і активності пов'язані з високим рівнем цукру в крові, підвищеним кров'яним тиском і високим ризиком серцевого нападу або інсульту впродовж 10 років.

На думку фахівців, різний час відходу до сну може стати на заваді нормальному метаболізму, а також однією з причин збільшення ваги. Ймовірність розвитку депресії також виявилася вищою у тих, хто не дотримується суворого розпорядку дня.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: