Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

РНБО спростувала інформацію про російський гуманітарний конвой в Україну

Володимир Путін вирішив зробити собі піар – заявили у РНБО. Речник РНБО Андрій Лисенко УНІАН РНБО спростувала інформацію про гуманітарний конвой Спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві назвав неправдивою новину про російський гуманітарний конвой в Україну.

 
Володимир Путін вирішив зробити собі піар – заявили у РНБО.

Речник РНБО Андрій Лисенко УНІАН РНБО спростувала інформацію про гуманітарний конвой Спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві назвав неправдивою новину про російський гуманітарний конвой в Україну.

"Насправді ця гуманітарна допомога направляється до України за домовленістю Петра Порошенка з Міжнародним червоним хрестом. Тому, таким чином російська сторона хоче видати цю місію за власну ініціативу", - як передає Еспресо.TV, сказав Андрій Лисенко.

У РНБО також зазначили, що питання фінансування гуманітарного вантажу для мешканців Донбасу взяла на себе ЄС, виділивши близько 2,5 мільйонів євро у відповідності до домовленостей між Києвом і Брюсселем.

"Пан Путін запізнився з цією ініціативою і використав це для власного піару – це не більше ніж піар. Наразі Петро Порошенко проводить переговори з президентом США Бараком Обамою і за попередньою інформацією він теж підтримає цю ініціативу. Незрозуміло, чому Путін має доставити конвой гуманітарний для тих же терористів, яких він озброює. Це прикрий випадок, яким має стати уроком для міжнародної історії",- повідомив Лисенко.

Нагадаємо, що Баррозу застеріг Путіна від вторгнення в Україну навіть під виглядом "гуманітарної" місії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: