Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

*банутим нема спокою

LerYfu5TkN23QL4jPuUNtVclzgPYpH-metaMzk2NzMxODYxXzgwNDQ5MTc2MTY4NzQwN184NTI3MDg1MDEwNDI5NTc4Mjc5LmpwZw==-.webp

Як легко за три хвилини зліпити з будь-кого національного героя або втоптати нижче плінтуса — на цьому добре знаються російські іпсо, які працюють в Україні.

Як легко за три хвилини зліпити з будь-кого національного героя або втоптати нижче плінтуса — на цьому добре знаються російські іпсо, які
працюють в Україні.
Сучасний міфодизайн майстерно створив тимчасових героїв з надій савченко, арестовичів, шаріїв, дубінських, карплюків. І, навпаки, майстерно намагається закріпити в колективній свідомості, що політик Х — зло, хоча таким не є.
Міфодизайн тим і цікавий, що не потребує доказів. Треба лише дрібка креативу (негативного чи позитивного залежить від задачі), наративу, «лідерів думок»-ретрансляторів та пару десятків ботів.
Так, наприклад, незважаючи на те, що я нікуди не виїжджала під час вторгнення, координувала евакуацію людей зі свого округу (є численні свідки), займалась розселенням тощо, мені вчепили порохоботи (це доведено аналізом OSINT — за атакою стоїть Євросолідарність), що я закликала людей залишатися вдома і через це загинули люди 
Сьогодні новий наратив. Мені приписали будинок в 700 квадратних метрів і 20 осіб обслуговуючого персоналу. Чомусь забули, що в мене є ще три слони, які регулярно катають моїх дітей по пасовищу навколо, і дві яхти, які в будні доправляють мене з озера Золоче по Дніпру на Київське водосховище, а по вихідним — прямо на Кап Ферра, минаючи державний кордон.
Я знаю, хто стоїть за останньою атакою достеменно (Карплюк, здрасті), і хто фотографував будинок, який насправді мені не належить («політолог» О.Я. …, тобі привіт). Я знаю, хто регулярно намагався зламати мої соцмережі і телефон. Виконавці: до зустрічі в суді.
Здавалося б, в епоху постправди, точніше постнеправди, коли світ стоїть однією ногою в ядерній війні, а другою — в третій світовій, коли наші воїни гинуть за Україну, ви, ***дари, проплачуєте копійчину, щоб сіяти серед людей ненависть і намагаєтесь взути мене на наступних виборах, розповсюджуючи відверту брехню, міфи і легенди древньої рашки.
Щоб упевнитись, що наступні вибори будуть, треба щось зробити для збереження держави. Чи вам однаково, хто і що тут буде, головне, щоб ви були?
«Брехня встигає обійти весь світ, поки правда одягає штани», — казав Уінстон Черчілль.
Ви мене втомили. Доведеться допомогти вам натягнути штани.

Ольга ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК,  Округ 96