Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна. Славутич. Брюссель

DHJD338LXxpDVDumScjBJIhTA2h0I2-metaMzk5NzE0MDEwXzE1Nzc0NDA2NzU5OTQ0MzFfOTEzNDc1NjgxMzg1NDkxOTc3Nl9uLmpwZw==-.webp

Вітаю, друзі! Нещодавно на запрошення Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine відвідав міжнародну конференцію мерів ACT NOW в Брюсселі. Складна логістика вартувала цієї зустрічі.

Символічно, що дата конференції співпала з днем, коли Європейська комісія рекомендувала Раді Європи розпочати перемовини, щодо вступу України в ЄС!
Вступ до ЄС - це не тільки про спільні цінності, а й про інтереси, які потрібно враховувати та балансувати.
І тут наші громади мають і можуть адвокувати Україну, аргументувати наші інтереси в діалозі з партнерами, саме громади зможуть довести важливість, актуальність наших потреб та відшукати спільні точки перетину інтересів з сусідами.
Друга складова конференції - відбудова України.
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України Александра Азархина презентували платформу DREAM - Державна цифрова екосистема управління відновленням.
Аналітичний модуль, який фактично в режимі дешборду допомагає відслідковувати проекти - джерело фінансування, стан виконання робіт, тощо.
Платформа дозволить не тільки максимально прозоро звітувати, а й шукати партнерів для фінансування, технічної допомоги.



Доречі, проєкт будівництва нашого Дитячий Садок Теремок вже розміщено на платформі DREAM.
З одними з організаторів зустрічі - Німецьким товариством міжнародного співробітництва - GIZ ведемо проект утеплення Славутицького ліцею.
Змогли безпосередньо поспілкуватись з директором GIZ Ukraine Даніелем Буше, та актуалізувати потреби проекту, враховуючи стан громад під час повномасштабної війни та подальші можливості співпраці.
Одна з головних тез, меседжей зустрічі - прозорість відбудови.



Тому участь мешканців міст та громад, громадських організацій вкрай потрібна. Розвиток на місцях без цього неможливий. Локальні інституції моніторингу, співучасті - це актуальність потреб, довіра, ефективність використання ресурсів й по-справжньому європейський підхід.
Зелена енергетика.



Європейська Зелена Угода (European Green Deal) - набір програм, в яких закріплено головні засади та принципи найбільших досягнень ЄС в сфері екології.
Для нас, українських громад, це може стати справжнім драйвером зростання.



Окремо - про полонених захисників ЧАЕС. Які вже більше ніж півтора року знаходяться в полоні.
Будь-яка зустріч - це обов'язковий заклик до наших партнерів на всіх можливих майданчиках, платформах впливати на агресора. Нагадати, що наші захисники потребують найскорішого повернення додому, де їх чекають.



Дякую за увагу до достатньо великої розповіді, важливий, змістовний захід.
Додаткова інформація про цю зустріч в моєму телеграм каналі https://t.me/fomichevyk.
Приєднуйтесь!

Юрій ФОМІЧЕВ
Конференція мерів ACT NOW
8-10 листопада 2023
Брюссель. Бельгія