Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шлях до Перемоги! Який він?

4viun8A87aZDeNlKqcP1aHJP21HbPi-metaNDE1NDkyNzAyXzM1NDQ2OTkzNzIzNDM1ODNfNjQwOTg3NTQyMTczNDAxMDIxNl9uLmpwZw==-.webp

Останнім часом, після повернення з позицій, накривають думки і емоції . Мабуть вік та втома. Вчора був мій пост, який багато хто сприйняв як пост поразки. Це не так.

Основна думка вчорашнього посту це те, що якщо нічого не поміняти - ми не переможемо, але і підор.ам перемоги не бачити. Неможливо перемогти цілу націю, побороти національний супротив.

А якщо ми бажаємо саме Перемогти, а не просто уникнути поразки, потрібно докорінно змінити підходи до війни.

Я не стратег, не професійний військовий то можу запропонувати тільки власні думки основані на власному досвіді цієї війни.

1. Саме головне, наше командування і політикум повинні усвідомити, що традиційним , класичними методами нам цю війну не виграти. В кількості особового складу та техніки нам з під.ми ніколи не зрівнятись

Потрібно негайно переходити на інноваційний , технічний рівень ведення війни, навіть інтелектуальний . Тільки за рахунок впровадження високотехнологічноі зброї , також з використанням штучного інтелекту.

Суцільне застосування БпЛА починаючи від взводного рівня і закінчуючи центрами управління дронами бригадного. Створення підрозділів/ взводів БпЛа у складі батальйонів, що поєднують як розвідувальні так і ударні дрони і працюють 24/7. Навіть з точки зору фінансів, виробництво дронів на декілька порядок дешевше за виробництво танків, а по ефективності БпЛа на порядок вище/ точніше за той же танк. Підготувати оператора БпЛа бистріше і дешевше ніж танкиста. Один оператор за наявності дронів може знищувати за день декілька тих же танків. Окрім того, у разі поєднання штучного інтелекту, ретрансляторів та сучасних методів зв’язку ( передачи сигналу), операторами БпЛа можуть бути люди які ні в якому разі не пішли б на передову, на ноль. А на відстані 15-30-70 км від лінії бойового зіткнення , з захищеного центу управління їх можна залучати. І це тільки невелика частина можливостей БпЛА.

2. Підготовка другої/ третьої лінії оборони: бійцю на передових позиціях, на 0, потрібна мотивація чому він має виходити на штурм, на утримання позицій, тримати оборону коли вже не залишається укриття . І в такому випадку слова про країну , обов’язок , статут працюють у дуууже мотивованих, патриотично налаштованих бійців. Більшості потрібні більш прості і зрозуміли аргументи. Основними можуть бути таки: - « нам надо протриматися на цієй позиції день-два-десять тому що: там позаду посилено готують фортифікаційні та інженерні споруди , укриття, бліндажи, доти. І потім, якщо нам доведеться трохи відступати ми зайдемо на обладнанні, захищені позиції з місцями для ведення огню та місцями для відпочинку , безпечні на стільки , на скільки це можливо на фронті» , або « хлопці, нам потрібно протриматись стільки то, бо там (десь) доформировується нова бригада, яка нас поміняє і пійте в контрнаступ»

А по факту ми тримаємо позиції просто за ради їх утримання, навіть коли там вже не залишається укриттів, а позаду, артою, розбирають те, що могло би стати запасним рубежем (другою лінією оборони) а на ділі той рубіж відсутній і там максимум відкрити окопи та «норки».

Ми повинні залучати всі інженерні підрозділи, всіх отказників, можливо формувати якісь будівельні загони з чоловіків що мають бронь від мобілізаціі . Залучати будівельні компанії/ техніку і вгризатися в землю, заливатись бетоном.

3. Безжалісно , без компромисно боротися, жорстко і суворо перетікати всі спроби нажитися на війні. Крадіжка, дерібан та відкати на грошах, які йдуть на війну це гірше за мародерство. Громадські організації повинні мати відкритий доступ до інформації щодо цін за якими закуповується, виготовляється все що йде на військові потреби та надавати порівняння з середньоринковими цінами ( виключення товари що мають державну таємницю ).

4. Ввести дисциплінарну ( а може і кримінальну) відповідальність командування за невиправдано великі втрати особового складу. Щоби еконміли солдатів , а не снаряди.

5. Всьому суспільству усвідомити, ми воюємо проти дуже потужного, підступного, підготовленого ворога. Ворога якій дуже швидко вситься і підлаштовується під реалії війни. Дай нам Боже , щоби підор.тан не об’явив цю війну другою « Великою вітчизняною» бо з їх промитими мозками та економічними можливостями ми отримаємо на порядок більшу армію.

Політикам, владі потрібно прийняти факт, що сподівання на санкції не виправдалось. Сьогоденна ситуація на фронтах така, що спонукатиме путлера не зупинятися, йому вже не потрібні ніяки перемовини, він вже не збирається проводити ніяких переговорів.

6. Дуже важливе Завдання наших спецслужб ( ГУР, ССО, СБУ, та т.п.) це максимально перенос війни на територію ворога . Для цього необхідно відшукувати, домовлятись, купувати всіх екстремістів, радикалів, терористів, незадоволених режимом на території роzzїї з метою дестабілізації внутри підор..тана, здійсненя там на їх території терактів, ліквідація найактивніших прибічників війни, роздмухування міжнаціональних та міжрелігійних конфліктів у рашкі. Намагання розв’язати локальні конфлікти на їх території .

7. Економіка повинна перейти на військові рейки - трьох змінне виробництво та ремонт озброєння, БК та техніки. Державні замовлення або державні підприємства по виробництву БпЛа. Залучення до виробництва та розробки БпЛа компаній що працюють у сфері ІТ та штучного інтелекта.
Ми можемо перемогти, але для цього потрібно зняти рожеві окуляри всьому населенню нашоі країни . Хто може тримати зброю , йти і боронити країну. хто не може - повинні працювати на потреби війська, контролювати місцеву та центральні влади щодо приоритетів та ефективності використання коштів.

Єднання нації навколо головної національної ідеї - Перемоги, збереження незалежної України.

Орфографія та пунктуація автора збережені