Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич є і буде важливою складовою Київської області!

NeFtcFtMd5BKYNVII5d85FMp2daMce-metaNzE0ZTk3MC1zbGF2dXR5Y2gtc3VzcGlsbmUuanBn-.webp

Як на хайпі через гучний заголовок і «вирвані» з контексту фрази зацікавити читачів

Як на хайпі через гучний заголовок і «вирвані» з контексту фрази зацікавити читачів

Сьогодні одне поважне видання розмістило інтерв’ю зі мною - міським головою міста Славутича з гучною назвою

«Мер Славутича вважає, що місто має увійти в Чернігівську область: що цьому заважає»

Із 45-ти хвилинної бесіди про можливий розвиток громади автор статті вирішив опублікувати лише ту частину де ми розмірковували про гіпотетичну! зміну підпорядкування міста Славутича з Київської до Чернігівської області, причому видав це як шалене прагнення громади в особі міського голови саме до таких змін ледь не вчора, причому разом з перереєстрацією Державного підприємства Чорнобильська АЕС в Чернігівську область!

Славутич і справді є анклавом Київської області на, колись, Чернігівській землі. Але для цього є ряд обʼєктивних причин, які і сьогодні є актуальними! Перша і найголовніша причина: Славутич - місто супутник Чорнобильської АЕС! Місто, яке і сьогодні виконує дуже важливу державницьку функцію - зняття з експлуатації непрацюючих блоків згаданої атомної електростанції та перетворення об’єкту Укриття (4-го зруйнованого енергоблоку) на екологічно безпечну систему!

Так, до цього питання можна буде повернутися після завершення всіх проєктів на ЧАЕС (зняття з експлуатації блоків та вирішення питання з 4-м зруйнованим енергоблоком), а планово це відбудеться в 2064 році (якщо ці терміни не будуть змінені :))!

А будь-які бажання зміни статусу міста в поточному періоді, на мою думку, тільки створюють додаткову напругу серед містян, в т.ч. працівників Чорнобильської зони, яки через зруйновану логістику їдуть на своє робоче місце по 6,5 годин!, а далі, "вахтовим методом" виконують свою роботу і фактично живуть в Чорнобильській зоні! Такі розхитування під час війни є не просто недоречно, а навіть шкідливими.

Крім того, сьогоднішній наш статус жодним чином не заважає нам мати дуже дружні відносини з сусідніми громадами Чернігівської області, та впроваджувати з ними спільні проєкти. Також немає жодних протирічь з Чернігівською обласною адміністрацією, щодо реалізації спільних задач наприклад в логістиці чи питаннях оборони регіону!

Повертаючись до ситуації 2020 року, коли у деяких державних діячів виникло бажання змінити статус Славутича (перепорядкувати адміністративно до Чернігівської області) ми, ціною великих зусиль, спільно з народними депутатами (дякую Olha Vasylevska Smahliuk) та звдяки виваженій позиції Київської обласної державної адміністрації, все-таки переконали Мінрегіон в недоцільності таких змін! (дякую за тодішнє розуміння Вячеслав Негода).

Отже, Славутич є і буде важливою складовою Київської області виконуючи покладені на нас функції в Чорнобильській зоні, а ГІПОТЕТИЧНЕ питання "переходу" до Чернігівської області є сьогодні недоречним і не на часі!

Так є моя офіційна позиція.

Прошу автора статті та редакцію врахувати це на майбутнє)

З повагою
Міський голова Славутича
Юрій Фомічев

Орфографія та пунктуація автора збережені.