Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Нам потрібні люди. Це найважливіше, що є в громад"- Юрій Фомічев

BSdqCO5WBpEBvBdjwVyqi7oV3eGJq3-metacGhvdG9fMjAyNC0wMi0xNl8xNS00MC0xNi5qcGc=-.webp

Нам потрібні люди. Це найважливіше, що є в громад. Наш проект перетворення законсервованого інфекційного корпусу лікарні в житло. Великий проект на умовах спільного фінансування. Воно значне і для нас, і для партнерів. Великий проект на 43 квартири, вже з проектною документацією і експертизою.  Є меморандум з ООН про надання будівельних матеріалів. 

Мер міста Славутич розповів про свою робочу поїздку у своєму каналі телеграм: 

13 лютого прийняв участь в спілкуванні з віцепрем'єр-міністр - міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук.
Це була зустріч з громадськими радами ВПО Київської області.

Ірина Андріївна активно спілкується з громадами і ця зустріч була відвертою та динамічною.

Громадські об'єднання у вигляді запрошених рад ВПО та мери міст - це вибірка з широким діапазоном думок.

Жива дискусія, без зайвих офіціозів. Це можливість реально донести думки і почути всі сторони громадських відносин. 

Фото з телеграм каналу Юрія Фомічева

Що почули - державі складно адмініструвати допомогу тим, хто реально її потребує і хто може зловживати цим.

Потрібно впроваджувати облік тих, хто втратив житло. На основі цієї інформації буде впроваджуватись механізм надання житла. Наприклад, програма єОселя у вигляді кредиту.

І це стосується наших нових славутичан, які втратили все. Поки що єОселя не працює з вторинним ринком житла. Можливо, це дасть поштовх первинному ринку житла у нас, будівництву. 

Але кредит - вартісна річ, тому є стимул зробити реєстри тих, хто втратив житло, щоб для них умови кредиту були  лояльніші.
Сподобалось, що ця програма розробляється не як латання дірок грошима міжнародних партнерів, а як вливання в економіку регіонів, яке має оживити галузі економіки.
За зручних умов кредитування і наявності наших нових містян можемо привернути увагу девелоперів. Плюс вкладання грошей на етапі будівництва - це завжди вигідніше.

Які ще думки лунали - модульні містечка не сприяють інтеграції людей в громади. І тут наша концепція з інтеграцією новоприбулих в економічну модель міста більш ефективна.

Житло - первинна річ і соціальний захист. Але далі мають працювати економічні закони.

Що ми донесли

Нам потрібні люди. Це найважливіше, що є в громад.
Наш проект перетворення законсервованого інфекційного корпусу лікарні в житло.
Великий проект на умовах спільного фінансування. Воно значне і для нас, і для партнерів. Великий проект на 43 квартири, вже з проектною документацією і експертизою. 
Є меморандум з ООН про надання будівельних матеріалів. 

Є 14 млн. грн, які отримали з обласного бюджету, не в мріях, вони вже в нас. Сподіваюсь, що з обласними грошима добудуємо, Ірина Андріївна спробує направити державну субвенцію на цей об'єкт.

В цьому році маємо "інфекційку" перебудувати на класне, якісне житло. Прямий вхід в кожну квартиру - ну це ж красиво. З інклюзиєю, урахуванням потреб людей з особливими фізичними потребами. Так, це наша безбар’єрність.

Там навіть своя територія для благоустрою є.
Це буде соціальне житло, не під приватизацію. 
Переїхав в місто - маєш де жити, поїхав шукати долі далі - треба звільнити.
Для нас це ситуація win-win. Коли виграють всі.

Місто вирішує питання з корпусом лікарні, не треба консервувати чи розбирати, робочі місця під ремонт, Славутич отримає можливість стати магнітом саме для тих спеціалістів, яких потребує громада, чи місцевий бізнес. 
Окреме рішення під одну з проблем може бути дешевшим, а це комплексний підхід, тут нелінійна економіка.

Великий допис, та як скоротити важливе?

Це довга історія. З визволенням територій потік людей, що покидатимуть їх збільшиться, бо люди отримають можливість виїхати. А хтось повертається з закордону. 
Міграційні процеси триватимуть навіть після перемоги. Славутич має реагувати на нову дійсність.

При інтеграції нових людей в громаду, розподілу благ, громадянсько активна спільнота міста буде дуже доречна, сприятиме прозорості всіх процесів.

Окремо радий, що дійшли з пані віце-прем'єркою згоди, що нові містяни, нові мешканці - це краще і менш травматично звучить. 
Повага, бо це вже наші люди.

Орфографія і пунктуація автора збережені.