Завантаження ...
Новобудови Києва

«Правда переможе!» - Ольга Василевська-Смаглюк

Xk8VIOioaIz2lirbyZLUbeDHZl11qQ-metaNDQ4NTg3NDI5Xzk1NjY0NDUwOTgwNTQ2NF80MTE3OTk5NDI2MzM2MTEwMDYwX24uanBn-.webp

Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка від Округу 96, розповіла про серйозні зловживання в Поліській громаді.

Це аграрне підприємство, що походить з Вінниччини, взяло громаду під своє управління ще до початку повномасштабного вторгнення. Виявилося, що підприємство займалося незаконним засівом кукурудзою та соняшником у Чорнобильській зоні. Разом з головою громади, яка діяла у змові з аграріями, підроблялися документи про реєстрацію землі та не сплачувалися пайові внески.

Ольга Василевська-Смаглюк неодноразово зверталася до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України з приводу цих протиправних дій. Проте розслідування велися дуже повільно через покровительство колишніх членів Партії регіонів. Коли нарешті вдалося пред'явити звинувачення одному з керівників підприємства, він уклав угоду зі слідством, заплативши символічну суму відшкодування збитків.

Про це депутатка розповіла на своїй сторінці у фейсбуці:

Зараз буде треш-контент.

Розкажу вам одну історію.

Є у нас Поліська громада, яку взяло в управління одне аграрне підприємство, родом з Вінниччини. Підприємство ще до повномасштабного вторгнення промишляло незаконним засівом Чорнобильської зони кукурудзою та соняшником. Займалося разом з дресированою головою громади підробкою документів про реєстрацію землі. Не платило пайові. І багато чого іншого. Цим протиправним діям я присвятила не один похід до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України. Але «дах» в цих аграріїв від колишньої Партії регіонів, тож розслідувалось воно все вкрай мляво. А коли нарешті було предʼявлено звинувачення одному з номінальних керівників підприємства, він пішов на угоду зі слідством, заплатив символічну суму збитків та й по всьому.

Так ось. Я системно і завжди публічно критикувала все це збіговисько та всіляко протидіяла беззаконню та свавіллю Поліської селищної ради. І люди дедалі частіше писали мені про нові й нові факти. І про махінації з землею, і про крадіжку і розпил гуманітарки, і про незаконний тиск і звільнення неугодних. Я особисто подалася на розшук голови громади після деокупації Київщини, і не знайшла нічого, і нікого, окрім повністю відкритої селищної ради, неприбраної після орків. Я стала прямим ворогом голови громади і її першого заступника, якого в Поліссі називають прямо — смотрящим.

Вчителі, лікарі, працівники соцслужб, просто мешканці громади, які насмілюються просити в мене допомоги поза очільницею громади, автоматично блокуються місцевою владою та звільняються з роботи або піддаються репресіям.

Це все виглядає смішно. Люди однаково звертаються, отримують всю необхідну допомогу, а тих, кого намагаються звільнити, отримують захист та підтримку поза селищною радою.

Ця ницість і страх хабарників, злочинців, і просто тупих, показує одне: все проходить. Особливо влада. В тюрмі місця всім вам вистачить. А ви, люди, не бійтеся.
Правда переможе!

Слава Україні!

Орфографія та пунктуація авторки збережені. 

Фото: Зі сторінки Фейсбук: Народної депутатки України, заступниці голови Комітету ВРУ з питань фінансів. 96 виборчий округ. Ольга Василевська-Смаглюк