Завантаження ...
Новобудови Києва

Відсутність кваліфікації в керівництві ДАЗВ загрожує безпеці зони відчуження

LZqBKWHanJBLT3UxDvQGMt4o7pmATw-metaNDUzOTA2NDcwXzk4NzU2NDY5NjcxMzQ0NV80NTE2MTM3MDE1ODMzNzcyMjc4X24uanBn-.webp

Депутатка Ольга Василевська-Смаглюк на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що ситуація в Державному агентстві України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) викликає серйозне занепокоєння.

"Про це йдеться в заяві голови Державна Інспекція Ядерного Регулювання України Олега Корікова до правоохоронних органів Служба безпеки України Державне бюро розслідувань Національна поліція України. Зокрема, йдеться в заяві про злочин, непідтверджена кваліфікація керівництва ДАЗВ, зокрема першого заступника Голови Андрія Тимчука та заступника Голови Максима Шевчука, створює серйозні ризики для безпеки.

Через неналежне виконання службових обов’язків, посадові особи ДАЗВ не забезпечили визначення Кваліфікаційних вимог до керівника та заступників керівника ДСП «ЦППРВ».Як наслідок, ліцензування посадових осіб ДСП «ЦППРВ» заблоковано, що унеможливлює перевірку знань норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки. Це створює серйозні ризики для безпеки об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами.

Таким чином, склалася ситуація, коли посадові особи ДАЗВ, за відсутностіналежних кваліфікаційних вимог до керівників експлуатуючої організації, використовуючи своє службове становище, діючи в інтересах третіх осіб, в супереч інтересам служби, приймають рішення про призначення осіб на керівні посади підпорядкованих підприємств осіб без відповідних ліцензій і дозволів, ставлячи під загрозу ядерну безпеку держави.

Закликаю відповідні органи вжити необхідних заходів для виправлення ситуації та забезпечення належного управління радіоактивними відходами в Україні."

Депутатка закликає відповідні органи вжити необхідних заходів для виправлення ситуації та забезпечення належного управління радіоактивними відходами в Україні.