Завантаження ...
Новобудови Києва

Зміни починаються з себе

Десять років тому, я тісно пов’язав своє життя зі Славутичем. Саме тут я вперше побачив, як згуртовано і плідно може працювати міська влада з громадою. Тому мені зрозуміла позиція партії щодо необхідності захисту інтересів саме місцевих громад, зрозуміла програма розвитку та...

Юрій Саюк
Інтерв’ю з кандидатом у депутати Славутицької міської ради від партії «Наш край» ЮРІЄМ САЮКОМ

- Юрію, розкажіть, як програма політичної партії «Наш край» пов’язана з Вашими особистими життєвими пріоритетами?

- Десять років тому, я тісно пов’язав своє життя зі Славутичем. Саме тут я вперше побачив, як згуртовано і плідно може працювати міська влада з громадою. Тому мені зрозуміла позиція партії щодо необхідності захисту інтересів саме місцевих громад, зрозуміла програма розвитку та забезпечення стабільної діяльності на місцях. Тому я обрав цю партію.

Мені імпонує, що її представляють не політики, а управлінці-господарники. Люди справи, які не бажають брати участь у політичних іграх, а ставлять на меті захист інтересів свого краю. Це професіонали, які вміють працювати поряд з людьми і для людей. Я не бачу інших сил, які розуміються в регіональній проблематиці та здатні взяти на себе персональну відповідальність за процеси розвитку областей України.

- В яких сферах Ви вважаєте себе професіоналом?

- На даний момент я займаю посаду керівника групи авторського нагляду ПАТ «Київський науково-дослідний проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» на ЧАЕС. Наш проектний інститут задіяний майже в усіх будівельних проектах, що реалізуються на промисловому майданчику ДСП ЧАЕС. Кожного дня мені, як керівнику групи, доводиться приймати складні та суперечливі рішення та відповідати за них. Думаю, що це позитивний для мене досвід.

- Які досягнення у Вашому житті Ви вважаєте найбільш важливими?

- Дружина, донечка, синочок - це найцінніший мій життєвий здобуток. Любов, взаєморозуміння, повагу ніяким матеріальним мірилом не виміряти. Свої найважливіші досягнення я можу вбачати лише в таких доступних і зрозумілих мені речах.

- Що спонукало Вас іти балотуватися в депутати міської ради?


- Час - безцінний і безперспективно витрачати його лише на очікування кращого життя для нас та наших дітей та жити лише мріями про майбутні перспективи для нашого міста, не маючи змоги самому впливати на процес його сталого розвитку. Мене не лякає публічність, бо приховувати мені
нічого. Головне, що є бажання чесно працювати і нести відповідальність за кожен свій крок.

- Які якості, на Ваш погляд, можуть стати в нагоді депутату міської ради?

- Життя та мої батьки навчили мене поважати тих, хто поряд, відчувати та розуміти різні життєві ситуації. Прийняти будь-яке рішення можна легко, а от нести за нього відповідальність набагато складніше. Тому, я завжди вважав, що не можна йти у владу лише для задоволення власних амбіцій. Влада - це важка щоденна праця, влада - це зобов’язання. Депутату, в першу чергу, важливо чути свого виборця. Впевнений, що за підтримки місцевої громади, кожен депутат здатен створити умови для більш якісного, здорового та успішного життя нашого міста

.- Як Ви вважаєте, чому виборці повинні довіряти Вам і проголосувати за Вас?

- Бути відкритим - це обов’язок будь-якого народного обранця. Довіра з боку однієї людини сильніша за будь-які зобов’язання. За своє життя та за роки трудової діяльності я спілкувався з величезною кількістю людей. Інколи мені доводилося приймати кардинальні і непопулярні рішення, але я ніколи не йшов всупереч свого сумління. За свою роботу та за свої вчинки мені не соромно. Я впевнений, що і тим, хто мене підтримає не буде соромно за свій вибір.

- Що Ви можете пообіцяти своїм потенційним виборцям?

- Обіцяти - не буду (на обличчі Юрія щира посмішка, прим. кор.), буду просто виконувати свою роботу та дотримуватися взятих партією зобов’язань.

- Як мешканець Славутича, яких змін Ви чекаєте від цих виборів у місцеву раду?


- Справа тут, на мій погляд, не у виборах. Позитивні зміни в житті міста чи країни починаються не з гучних обіцянок чи шкіряних крісел у вишуканих кабінетах, а зміни починаються з кожного з нас. Я хочу і буду робити все, щоб мої діти і діти моїх дітей пишалися своїм квітучим містом. Хочу, щоб моїм Славутичем пишався весь наш Поліський край і рідна ненька Україна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: