Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Корисні поради при покупці домашнього улюбленця

C:\Users\Админ\Desktop\pies (2).jpg
 

Купівля собаки – серйозне рішення, яке необхідно ретельно обдумати. Щеня – це не річ або іграшка, а жива істота. Кожна тваринка має свої потреби у здоров’ї, догляді та активності. Варто пам'ятати, що щенячий період дуже впливає на поведінку песика протягом всього її життя. 

Походження тварини та її здоров’я при покупці

Коли ви збираєтеся купити породистого собаку, то спочатку потрібно дізнатись про її походження. Єдиним правильним місцем для придбання є заводчик, який продемонструє всі документи на вихованця та розкаже про родовід, батьків, їхні досягнення. 

В протилежному випадку власники іноді не приділяють особливої уваги здоров'ю цуценят та не надають їм медичної допомоги, яка є обов'язковою в перші тижні життя. Слід пам’ятати, що заводчик не може продати цуценя віком менше ніж сім тижнів: 

  • молоді особини можуть ще не повністю розвинені;
  • кількатижневе цуценя також повинно мати час для соціалізації та безпечної розлуки з матір’ю; 
  • занадто швидка віддача песика новим людям загрожує порушенням періоду його дорослішання.

Вирішуючи купити собаку, потрібно переглянути свої можливості, й не тільки фінансові. Перш ніж укласти угоду з власником, дізнайтеся про переваги породи та різні аспекти її догляду. 

На сторінці онлайн-сервісу VETHUB кожен відвідувач знайде рекомендації по догляду за тваринами, а також спеціалістів, які нададуть допомогу в обстеженні й, при потребі, лікуванні, улюбленця у вашому місті. На сайті vethub.pet, можна авторизуватися на сайті та записатися на прийом онлайн.

Багато людей, які вирішують взяти вихованця, вибирають породу в основному через зовнішність. Мила мордочка, зріст, розмір та кольоровий тип, але це далеко не найголовніші критерії вибору домашнього улюбленця. Вдача собаки та його потреби набагато важливіше. 

На що слід звернути увагу при покупці собаки 

Кожна порода відрізняється своїми вимогами до утримання. Деякі песики потребують тривалих прогулянок, інші – багатоетапного догляду, а треті мають проводити час так, щоб активізувати мозок. Це лише кілька прикладів, існують також інші. 

Коли справа доходить до покупки живої істоти, необхідно обов’язково врахувати всі аспекти її здоров’я. Перший візит до лікаря - це обов'язок заводчика. Цуценят слід показати ветеринару, коли їм виповниться чотири-п’ять тижнів. 

Через два тижні після цього потрібно вакцинувати маленьких собак від чуми та парвовірусу. Як особа, яка купує цуценя, ви повинні отримати санітарну книжку, яка підтверджує, що ці процедури були проведені.

Визначившись з конкретною породою, нові власники мають дізнатися якомога більше про її ризики для здоров’я. 

При виборі собаки також варто звернути увагу на його характер та темперамент. Цуценята такі ж різні, як і люди. 

Крім того, тваринки, навіть з одного посліду, бувають різними. Вибираючи улюбленця, важливо знати, який тип вихованця ви хочете завести, як він буде поводитись з іншими (членами родини, собаками, котами).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: