Завантаження ...
Новобудови Києва

Для чого потрібна консультація дитячого інфекціоніста

Дитячий інфекціоніст лікує як основні, так і специфічні інфекційні або паразитарні захворювання, а також стани, які довго супроводжуються гострою лихоманкою або не відповідають на терапію. Лікар також веде лікування дітей із хронічними вірусними захворюваннями, різними формами імунодефіциту.

Консультація дитячого інфекціоніста часто потрібна педіатрам у випадках, коли складно встановити причину виникнення інфекції або існує необхідність у складанні індивідуальної схеми вакцинації та лікарської профілактики при від'їзді до епідеміологічно небезпечної країни.

Коли слід звернутись по допомогу інфекціоніста

Консультація лікаря може бути корисною та необхідністю з кількох причин. Ось найбільш поширені з них:

  1. Діагностика та лікування інфекційних захворювань, адже лікар має спеціалізовану експертизу в ідентифікації та лікуванні хвороб, що спричинені вірусами, бактеріями, грибами тощо.
  2. Запобігти інфекційній хворобі можна за допомогою вакцинації. Перевірений інфекціоніст може дати пораду щодо графіка вакцинації та відповісти на питання про безпеку та ефективність вакцин.
  3. Іноді інфекції можуть призвести до ускладнень. В таких випадках лікар може допомогти в розпізнаванні цих ускладнень та призначенні відповідного лікування.
  4. Дитячий інфекціоніст може надати поради стосовно заходів профілактики передачі інфекцій, таких як правила гігієни, ізоляція при захворюванні тощо.
  5. Деякі інфекційні хвороби можуть мати специфічні симптоми або проявлятися по-іншому у дітей, ніж у дорослих. Лікар має досвід у розпізнаванні цих хвороб та призначенні відповідного лікування.

До дитячого інфекціоніста варто звернутися при незрозумілій тривалій лихоманці, головному болю, нежиті, кашлі, болю в горлі та вухах, висипаннях на шкірі, порушеннях роботи ШКТ та сечовивідної системи, м'язів, болю у суглобах. У випадках, якщо дитина погано почувається, і ви пов'язуєте це з укусом комахи (комара, кліща), тварини або з вживанням забрудненої води, погано вимитих фруктів та овочів, продуктів зі строком придатності, що минув, або неправильно оброблених — теж слід звернутись до інфекціоніста.

Отже, консультація дитячого інфекціоніста важлива для діагностики, лікування та профілактики інфекційних захворювань у дітей. На сайті медичного центру “Дитина” ви зможете записатися на консультацію до фахівця, щоб пройти огляд дитини та отримати відповідне лікування. Основна мета діагностики — ідентифікація збудника інфекції, адже від її результатів залежатиме схема лікування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: