Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Непотрібні звички з СРСР, пов'язані з їжею: за 30 років українці досі так роблять

Непотрібні звички з СРСР, пов'язані з їжею: за 30 років українці досі так роблять фото

Понад 30 років тому Радянський Союз перестав існувати, але його культура з кожним днем ​​зберігається у свідомості людей.

Зокрема, салати "Олів'є" та "Оселедець під шубою" є невід'ємною частиною святкового столу у багатьох сім'ях. Багато традицій з тих часів продовжують жити досі, хоча їм зовсім немає місця у сучасному світі – вішати килими на стіни та зберігати кришталеві сервізи у серванті.

Відлуння Радянського Союзу також відчувається у гастрономічних звичках, але сьогодні є час, щоб покласти край деяким звичкам, які вже не мають місця у раціоні сучасних українців. Тим більше, у зв'язку з повномасштабною війною, яку розпочали росіяни.

Одна з них – звичка їсти все з хлібом. Після воєнних часів люди навчилися цінувати кожну крихту хліба та передавати цю виставу молодшому поколінню. Тоді вважалося, що це додає стравам смаку і насиченість триває довше.Дієтологи не рекомендують споживати білий хліб, оскільки містить багато вуглеводів, що може призвести до набору ваги.

Чай із солодощами — це гастрономічна традиція, яка приносить мало користі для здоров'я, адже регулярне вживання солодкого може негативно вплинути на фігуру.

І насамкінець – традиція готувати на свята багато страв та переїдати залишилася з нами з минулого. Щоб уникнути переїдання, слід звернути увагу на якість страв, а не на їх кількість.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: