Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Які кімнатні рослини йому сприяють здоровому сну

Які кімнатні рослини йому сприяють здоровому сну фото

Дослідження показали, що вони можуть покращувати настрій, підвищувати креативність та продуктивність праці, знижувати рівень стресу, підтримувати вологість у приміщенні та служити природними фільтрами повітря.

Про це повідомляє news24.in.ua.

Деякі навіть здатні вплинути на якість сну. Якщо ви хочете позбавитися проблем із засипанням, вибирайте одну з представлених нижче рослин.

Лаванда

Лаванда набула широкої популярності завдяки приємному аромату, що надає розслаблюючу дію. Науково доведено, що він знижує артеріальний тиск і уповільнює пульс, що корисно, якщо з якихось причин ви схильні відчувати тривогу вечорами.

Деякі люди розпорошують лавандовий спрей прямо на подушки, інші кладуть мішечки із сушеними квітами поруч із одягом для сну. Однак найкращим рішенням стане розміщення в кімнаті горщика з живою рослиною. Його листя та квіти сповнені ароматних олій, які допоможуть розслабитися та викликати сонливість.

Важливо не забувати, що лаванда любить тепло та сонячне світло, тому її потрібно тримати на підвіконні.

Сансевієрія (тещин мова)

Забруднене повітря – ще одна потенційна причина, через яку ви не висипаєтеся вночі. Виправити ситуацію допоможе сансевієрія.

Вона красива, не вимагає особливого догляду і має незаперечну перевагу, яка здобула їй місце в списку кращих рослин для очищення повітря, складеному НАСА: вчені довели, що вона поглинає такі шкідливі хімічні речовини, як формальдегід, бензол, ксилол, толуол і трихлоретилен.

Крім того, тещин язик – одна з небагатьох кімнатних квіток, які перетворюють вуглекислий газ на кисень не лише вдень, а й уночі. Загалом таке покращення якості повітря призведе до більш здорового та міцного сну, особливо якщо ви схильні до алергій.

Спатифіллум

Спатифіллум не тільки чудово доповнить будь-який інтер’єр, але й подарує здоровий нічний сон, позбавивши вашу спальню багатьох забруднюючих речовин (наприклад, формальдегіду та бензолу).

Він також збільшує вологість повітря в приміщенні, завдяки чому зменшується сухість шкіри та волосся, зникає статична електрика, падає сприйнятливість до простудних захворювань.

Рослина не вимагає особливого догляду, найкраще росте при яскравому непрямому сонячному світлі, але може бути отруйною при вживанні, тому рекомендують тримати її подалі від домашніх тварин і маленьких дітей.

Кімнатна хризантема

Хризантема – ще одна рослина, що має корисну властивість очищення повітря. Дослідження НАСА показало, що за добу ці квіти здатні видалити з герметичної камери понад 60% формальдегіду, 50% бензолу та 40% трихлоретилену.

Щоб вони добре росли, їх потрібно поставити на розсіяне сонячне світло і не забувати регулярно зволожувати. Тоді хризантеми не тільки порадують вас своєю красою в осінньо-зимовий період, а й забезпечать міцний сон.

Англійський плющ

Занадто вологе повітря теж по-своєму шкідливе, оскільки збільшує ймовірність появи в приміщенні цвілі та пилових кліщів. З ними успішно бореться англійський плющ.

Дослідження показують, що рослина здатна зменшувати кількість цвілі, пилку та інших забруднюючих частинок, що переноситься по повітрю, роблячи повітря чистішим, підвищуючи якість сну і навіть полегшуючи симптоми астми і сезонних алергій. Важливо переконатися, що плющ знаходиться поза зоною досяжності домашніх тварин та дітей, тому що він може спричинити інтоксикацію організму при потраплянні всередину.

    Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: