Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як швидко та якісно випрати речі руками

Як швидко та якісно випрати речі руками фото

Пральна машина стала невід’ємним атрибутом. А як бути, якщо машинки немає, а речі потрібно терміново випрати? У цьому випадку варто розібрати кілька порад, які допоможуть випрати речі своїми руками.

До вашої уваги корисні поради від досвідчених господинь.

Роздільне прання

Якщо ви стираєте різнокольорові речі, роздільне прання є найкращим варіантом, щоб уникнути фарбування одягу. При ручному пранні дотримуватися такого правила особливо важливо. Багато хто змішує речі, щоб спростити прання, але така помилка є ключовою.

Використовуйте теплу воду

Тепла вода може допомогти краще розчинити бруд та плями, ніж холодна вода. Однак не використовуйте занадто гарячу воду для прання речей, щоб не пошкодити тканину.

Попередня замочування

Якщо у вас є дуже брудні речі, перед пранням їх краще замочити у воді з миючим засобом. Замочування допоможе пом’якшити бруд та плями, і тканина буде легше очистити.

Використовуйте миючий засіб

Для прання руками можна використовувати як спеціальні миючі засоби для ручного прання, так і звичайний миючий засіб для пральної машини. Для більшої ефективності рекомендується розчинити миючий засіб у воді до повного розчинення.

Деякі взагалі віддають перевагу звичайному господарському милу, воно чудово справляється із забрудненнями різної складності.

Не тріть тканину занадто сильно

Надмірне тертя може пошкодити структуру одягу, особливо делікатні тканини. Краще продовжити час замочування. Вручну пошкодити одяг не складає жодних труднощів.

Ополіскування

Не забувайте обполіскувати речі після прання, щоб видалити миючий засіб та інші залишки. Для ополіскування можна використовувати чисту воду або додати у воду трохи оцту, який допоможе забрати запах. Є просте правило: чим частіше попеститься речі, тим краще ефекту можна досягти.

Дотримання інструкцій з догляду

Деякі речі вимагають особливого догляду, тому перед пранням слід обов’язково прочитати інструкції з догляду, які вказані на бирці всередині речі. Багато хто ігнорує інструкцію, припускаючи серйозних помилок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: