Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дезодорант так не використовують — 5 помилок, через які він не працює

Дезодорант так не використовують — 5 помилок, через які він не працює фото

Для початку копаємо термінологію. Багато хто помилково приймають дезодорант і антиперспірант за однакові засоби. Але функції у них різні. Перший лише маскує запах, другий скорочує кількість поту. Тож якщо вам потрібні сухі пахви, дезодорант не помічник.

Однак головне питання: як користуватися «невидимим захистом», щоб він справді працював, не залишав білих слідів і не шкодив шкірі?

Помилка № 1. Наносити на вологу/брудну шкіру

Це марно. Використовувати дезодорант/антиперспірант слід на чистій та сухій шкірі, інакше знижується його ефективність. Компоненти просто не досягають потових залоз.

З цієї ж причини не варто наносити засіб на шкіру, що вже спітніла, або під час активних тренувань — вона не зможе вбратися і змиється разом з потом. Виникає порочне коло: ми використовуємо антиперспірант неправильно, він не виконує своїх функцій — рука знову тягнеться до флакона.

Помилка № 2. Використовуємо дуже часто

Здається, маркетологи забули повідомити, що антиперспірант — це не щоденний гігієнічний засіб. І тим більше не варто хапатися за нього по кілька разів на день. В іншому разі можна роздратуватися, спровокувати алергію та інші проблеми.

Частий супутник усіх дезодорантів — триклозан. Компонент, який пригнічує не лише патогенні бактерії, а й корисні. Солі алюмінію у складі антиперспірантів — теж не дружній організму інгредієнт. Обмежте застосування цих засобів до 3 разів на тиждень.

Помилка №3. Наносити після гоління

З роздратуванням після гоління стикалися всі. Додайте до нього дезодорант — отримайте гримучу суміш. Деякі компоненти (особливо якщо у вашому флаконі багато спирту) самі по собі здатні дратувати шкіру.

Пошкоджений епідерміс може відреагувати на таку дію свербінням або алергічною реакцією. Навіть якщо ви не поранилися, цілісність захисного шару шкіри у будь-якому разі порушена. Висновок: вичікуйте час.

Помилка №4. Застосовуємо вранці

Важливо, яким саме засобом ви користуєтесь: дезодорант можна використовувати вранці, а ось антиперспірант наносять на ніч. У цей час активність потових залоз знижується, а компоненти краще вбираються та висихають.

Не бійтеся змити залишки засобу під час ранкового душу — всі речовини, що діють, вже вбралися і роблять свою роботу (тимчасово звужують вивідні протоки потових залоз). Ось і весь секрет, як позбутися білих плям на одязі!

Помилка № 5. Не доглядаєте шкіру пахв

Мало кому спадає на думку, але наші багатостраждальні пахви теж вимагають догляду. Часте гоління та використання антиперспірантів на пару з дезодорантом подразнюють та сушать шкіру.

Періодично обробляйте цю зону кремами із зволожуючими та заспокійливими компонентами: наприклад із сечовиною, алое або центелою у складі. Якщо у вас чутлива шкіра, вибирайте дезодорант з особливою пристрастю — високий вміст спирту або сильні аромати протипоказані.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: