Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як швидко почистити барбекю - найпростіші способи

Як швидко почистити барбекю - найпростіші способи фото

Літній виїзд на природу може зіпсувати хіба що необхідність чистити барбекю. Рештки їжі, бруд та жир швидко застигають на решітках, і навіть дорогі хімічні засоби не завжди можуть впоратися із забрудненнями.

На щастя, очистити гриль можна підручними натуральними інгредієнтами. Видання Express розповіло про найкращі способи для видалення жиру з барбекю.

Білий оцет

Білий оцет оскільки він чудово очищає жир та бруд, що залишилися на грилі. Приємний бонус – оцет діє у якості нейтралізатора запахів.

Спосіб приготування: змішайте білий оцет та воду у пропорції 1:1 (можна взяти 0,5 л води та стільки ж оцту). Налийте розчин у пульверизатор та обробіть брудні поверхні. Потім протріть решітки губкою.

Пиво

Неочікуваний, але, за словами експертів, дієвий лайфхак. Якщо у вас залишилося пиво після барбекю, не викидайте його. Змочіть дротяну щітку пивом і потріть нею гриль. Це допоможе швидко видалити жир і рештки їжі, але найкраще чистити гриль пивом, поки решітки ще теплі.

Кетчуп

Кетчуп справиться не лише з брудом, а й з іржею. Налийте невелику кількість кетчупу на брудну ділянку та залиште на кілька хвилин. Потім витріть рештки та промийте барбекю водою з миючим засобом.

Харчова сода

Найпопулярніший метод очищення різних типів забруднень – безсумнівно, харчова сода. Це універсальний природний очисник, який ефективно видалить пригорілу їжу та жир. Посипте трохи соди на ще теплий гриль та зробіть пасту з води та соди у пропорції 1:1. Щедро нанесіть пасту на всі забруднені поверхні гриля та ретельно потріть губкою.

Кава

Суміш окропу з кавовими зернами або старою кавовою гущею швидко очистить інструменти для барбекю. Додайте дві-три чайні ложки в гарячу мильну воду, а потім протріть каструлі та посуд м’якою губкою. Знімні частини для барбекю можна лишити в суміші на одну-дві години.

Цибуля

  1. Увімкніть гриль.
  2. Візьміть велику цибулину та розріжте її навпіл (шкірку знімати не обов’язково).
  3. Проткніть половинку цибулі виделкою для гриля та натріть решітки гриля.

До речі, очистити решітку допоможе сода, пісок, лимонна кислота та сіль.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: