Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям зовні і всередині

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям зовні і всередині фото

Щоб відмити сковороду від пригорілої їжі, спробуйте використовувати перевірені способи.

Якщо ви часто готуєте, а ще не знаєте, як відмити дуже брудну сковороду з антипригарним покриттям від жиру зовні, то ми допоможемо вам розібратися з цією проблемою швидко і просто, і ви не зіпсуєте досить дорогу річ.

Досвідчені господині для такої процедури використовують доступні інгредієнти - оцет і нашатирний спирт. Будьте обережні під час їх використання - варто зробити невеликий протяг у приміщенні, в якому ви будете працювати, а також захистити руки й дихальні шляхи.

Як відмити сковороду оцтом - інструкція

Найголовніше, що такий спосіб не зашкодить покриттю сковороди.

Вам знадобляться ці інгредієнти:

  • харчова сіль;
  • столовий оцет (9%).

Для проведення простої процедури також буде потрібна кухонна губка.

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям сіллю й оцтом покроково

Спочатку вам потрібно буде насипати на дно сковороди досить товстий шар солі. Потім налити на сіль оцет. За допомогою губки перетворити все в пасту і розподілити її по поверхні. Оброблену сковороду вкутати целофаном і залишити все відмокати на 30 хвилин. Потім відчистити від поверхні нагар.

Як відмити сковороду нашатирним спиртом - лайфхак

Такий спосіб досить агресивний, тому потрібно обов'язково бути в рукавичках та у масці.

Ось, що потрібно для процедури:

  • нашатир;
  • сміттєві пакети.

Візьміть також велику губку.

Як швидко відмити сковороду нашатирем - головні кроки

В першу чергу, відкрутіть від сковороди ручку. Потім покладіть сковорідку в один сміттєвий пакет, а після цього замотайте по черзі ще у два. Таким чином ви зможете вберегти себе і близьких від неприємного запаху. Головне - простежте, щоб пакети були цілими.

Налийте нашатир на губку і нанесіть на низ сковороди. Закрутіть пакети і щільно зав'яжіть ниткою. Найкраще підготовлену сковороду залишити на ніч у спокої. Якщо нагару дуже багато - не пошкодуйте нашатирю і залиште річ довше в пакетах. Потім просто зніміть нагар зі сковорідки губкою, він має дуже легко відходити.

Ми з вами розібралися, як відмити антипригарну сковороду зовні двома простими способами. Варто зазначити, що не дуже брудну річ всередині теж можна дуже швидко зробити майже як новою. Для цього вам знадобиться лише половина лимона. Розріжте фрукт навпіл, а потім його м'якушем і соком почніть чистити внутрішнє покриття сковороди.

УНІАН раніше порадив, як зробити звичайну сковороду антипригарною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: