Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Смажимо їжу на олії без бризок і опіків

Смажимо їжу на олії без бризок і опіків фото
Всі люди, які регулярно готують їжу на сковороді, хоч раз стикалися з ситуацією, коли розпечена олія розбризкується на всі сторони. Нічого приємного в цьому немає: плита і одяг брудняться, а на руках з’являються опіки.

Олія починає «стріляти» при контакті з водою. Вся справа в тому, що вода і олія випаровуються нерівномірно, що викликає бурхливу реакцію. Убезпечити себе під час смаження можна, якщо прибрати вологу зі сковороди, продукту або самої олії.

Розжарте сковороду

Перед смаженням добре нагрійте сковороду, щоб з неї випарувалася вся волога. Тільки коли на поверхні сковороди не залишиться ні краплі води, можна наливати олію.

Замініть олію

Якщо олія починає «стріляти» навіть на сухій сковороді — можливо, вам попався неякісний і розбавлений водою продукт. В такому випадку варто купити олію іншої марки, бажано більш дорогу.

Посоліть олію

Сковорода добре розпечена, а олія високої якості, і все одно стріляє? Спробуйте всипати в гарячу олію трохи солі. Цим методом користувалися наші бабусі, щоб смажити їжу без бризок.

Зменшіть вогонь і використовуйте кришку

Якщо олія бурхливо «стріляє» після додавання продукту — можливо, в ньому багато води. В такому випадку бурхливої реакції не уникнути. Спробуйте зменшити вогонь на конфорці, накрийте страву кришкою і почекайте, поки олію «заспокоїться».

Використовуйте борошно або паніровку

Такі продукти, як риба або соковиті котлети, зазвичай містять багато вологи і «стріляють» при смаженні. Щоб вода не потрапила в олію, перед смаженням запаніруйте м’ясо в борошні або панірувальних сухарях.

Смажте напівфабрикати правильно

При готуванні заморожених напівфабрикатів з них виділяється багато води, яка змішується з олією і починає «стріляти». Тому напівфабрикати можна спочатку підсмажити на сухій сковороді, щоб рідина випарувалася, а потім вже налити олію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: