Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що робити якщо здулись банки з огірками?

Що робити якщо здулись банки з огірками? фото

Ви запаслися маринованими і солоними огірочками, але банки поздувалися і постріляли? Це, звісно, дуже прикро, але в деяких випадках можна виправити цю ситуацію.

Чи можна їсти мариновані огірки, якщо кришка здулася чи вибухнула? Якщо розсіл у банку з огірками помутнів і кришка здулася, то вживати такі огірки в їжу досить ризиковано. Це означає, що у банці можуть бути шкідливі бактерії, які несуть загрозу не лише овочам, а й здоров'ю людини.

Якщо мова йде про мариновані огірки з оцтом і цукром, то здуття кришки означає, що ці огірки вже зіпсувались. Навіть при наявності міцних консервантів, які входять у рецепт, такі як оцет, в банці можуть розвиватися шкідливі мікроорганізми.

Зіпсовані мариновані огірки краще викинути одразу та уникати помилок при їхньому консервуванні в майбутньому.

Це ж стосується різних огіркових салатів - такий вид консервації також вже не можливо врятувати.

А що робити з солоними (квашеними) огірками? Якщо йдеться про солоні огірки, які консервуються методом кількаденного сквашування і основний консервант - це сіль, то є шанси їх врятувати.

Якщо ви помітили, що кришки банок здулися, дійте негайно, поки ситуація не загострилася.

Спочатку розлийте розсіл, прокип'ятіть його, залийте ним огірки на 5 хвилин, потім відцедіть. Після цього ще раз прокип'ятіть розсіл та залийте ним огірки в банки, які слід закрити чистими поліетиленовими кришками або закатати - це ваш вибір. В такому вигляді огірки можна буде зберігати нормально.

Проте перед вживанням цих огірків обов'язково обробіть їх додатково. Позначте банку якось на кшталт "для розсольника" і використовуйте їх для приготування супів та інших страв.

Якщо, проте, банка з солоними огірками все ж вибухла, діставши їх, ретельно промийте під холодною проточною водою та залиште у чистій холодній воді принаймні на 15-20 хвилин.

Після цього двічі прокип'ятіть розсіл або приготуйте свіжий. Знову закрийте огірки в оновленому розсолі і закатайте банки, але знову ж таки, рекомендується вживати їх у переробленому вигляді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: