Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Секс чи снодійне: що допоможе в боротьбі з безсонням

Секс чи снодійне: що допоможе в боротьбі з безсонням фото
Результати нового наукового дослідження показали, що секс досить часто використовується, як “засіб для поліпшення сну”. 

Проте, чи діє він краще, ніж снодійні, досі неясно. Повідомляє New York Post.

Під час дослідження було опитано 53 дорослих. Зокрема питання стосувалися таких пунктів, як якість сну, секс і оргазм, а також вживання снодійних.

“Існує небагато наукових даних щодо впливу сексу та оргазму на якість сну”, — прокоментував провідний автор дослідження доктор Дуглас Кірш, медичний директор Atrium Health у Шарлотті, штат Північна Кароліна.

За його словами, секс часто зображується в ЗМІ як засіб, що сприяє “гарному нічному відпочинку”, але цей зв’язок досі не досліджувався вченими.

Як повідомляється, більшість учасників опитування були досить молоді: 89% були віком від 25 до 49 років. При цьому 66% респондентів в певний момент свого життя вживали снодійні для кращого відпочинку.

Водночас вказано, що інші дослідження також підтверджують таку високу цифру використання: у січні Центри з контролю та профілактики захворювань опублікували звіт, у якому виявилося, що в 2020 році більше 8% людей використовували снодійні протягом попередніх 30 днів.

При цьому жінки дещо частіше вживали снодійне, ніж чоловіки (10,2% проти 6,6% відповідно), і вживання ліків збільшувалося з віком. Згідно зі звітом, 6,6% вживали снодійні щодня впродовж останніх 30 днів, цифра, яку багато експертів вважають тривожною.

“Снодійні мають багато побічних ефектів”, — попередив Ніші Бхопал, психіатр і експерт зі сну, зазначивши також, що безсоння також серйозно впливає на здоров’я.

Водночас він зауважив, що лікарі повинні підтримували пацієнтів якнайкраще, оскільки безсоння може призвести до депресії та тривоги.

“Тож снодійні можуть бути дуже корисними в цьому контексті, але не рекомендується використовувати їх довше двох тижнів”, – наголосив Бхопал.

У новому цьогорічному опитуванні 75% учасників повідомили, що краще спали після сексу/оргазму, тоді як 64% вважали, що снодійне мало такий самий або гірший вплив на їхній сон.

Тож кохайтеся, бо ви того варті!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: