Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як впливає вживання води кожного ранку на ваше здоров'я: шість неочікуваних змін

Як впливає вживання води кожного ранку на ваше здоров'я: шість неочікуваних змін фото
Людський організм не в змозі виробляти воду самостійно, щоб задовольнити свої основні потреби. Багато лікарів рекомендують починати свій день зі склянки води, оскільки це може призвести до численних позитивних змін у вашому організмі.

Доктор медичних наук Кейсі Келлі, засновниця та медична директорка Case Integrative Health у США, вказує, що близько 60% нашого тіла складається з води, і цей відсоток трошки змінюється в залежності від віку, статі та рівня гідратації. За даними порталу Real Simple, вплив вживання достатньої кількості рідини на організм є дуже позитивним.
 

Як звичка пити води після пробудження може вплинути на організм

Гідратація після сну
Оскільки організм не може поповнити свої запаси води під час сну, вранці він може перебувати у стані зневоднення, зауважує Келлі. Багато людей відчувають спрагу вранці, і випита вода допомагає відновити втрачену рідину, особливо після ночі в теплій кімнаті або після вживання алкоголю вечором.

Підвищення рівня енергії
Келлі стверджує, що багато її пацієнтів відчувають, що випита холодна вода допомагає їм прокинутися. Зневоднення може призвести до втоми та запаморочення, і випивши вранці склянку води, ви запускаєте процес регідратації, забезпечуючи тканинам і органам необхідну рідину.

Підвищення розумової працездатності
Зневоднення пов'язане з втратою пам'яті та концентрації. Вода вранці допомагає уникнути цих проблем і підтримує вас на шляху до більшої продуктивності.

Стимулювання метаболізму
Незалежно від часу доби, випита вода, особливо холодна, прискорює метаболізм. Це пов'язано з активацією термогенезу, який підвищує метаболізм на цілих 30% протягом години.

Краще травлення
Гідратація є ключовою для здорового травлення. Тепла вода допомагає розщеплювати їжу швидше, ніж холодна, і є особливо корисною для тих, хто схильний до застою.

Стримування нападів голоду
Вода вранці може пригнічувати почуття голоду, допомагаючи уникнути перекусів або переїдання, коли ви ще не голодні, зауважує Келлі.

Загалом, регулярне вживання води кожного ранку може призвести до значних позитивних змін у вашому фізичному та психічному здоров'ї.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: