Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Секрети гарного сну: В який час краще лягати заради здоров'я

Секрети гарного сну: В який час краще лягати заради здоров'я фото

Життя в шаленому ритмі призводить до недосипання та порушень сну, що серйозно впливає на наше здоров'я. Лікарі-сомнологи діляться відповіддю на питання, коли найкраще лягати спати, щоб організм відновлювався і працював продуктивно весь день.

Порушення сну може спричинити безсоння, виснаження, зниження імунітету, проблеми з вагою та інші негативні наслідки. Лікарі застерігають, що недосипання може призвести до серцевих захворювань, цукрового діабету, депресії.

Лікар-сомнолог Юрій Погорецький розповідає, що найбільше від порушень сну та недосипання страждають ті, хто має ненормований робочий графік та маленьких дітей. Смартфони, телевізори та постійний перегляд новин перед сном також можуть впливати на якість сну.

Лікарі рекомендують перед сном уникати фізичної активності, не займатися спортом, не переїдати та уникати гаджетів. Оптимальний час для лягання спати - не пізніше 22:00, коли виробляється серотонін - гормон щастя. Прогулянка на свіжому повітрі перед сном також може полегшити засинання.

Лікарі-неврологи визначають оптимальний час для лягання спати і відновлення сил - 22:00. Рекомендації також включають прокидання не пізніше шостої ранку та розвантаження розуму від зайвих думок перед сном.

Дотримуючись цих простих правил, можна забезпечити якісний сон і відчувати себе бадьорими та продуктивними протягом усього дня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: