Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мистецтво переконливого спілкування: секрети від психологині

Мистецтво переконливого спілкування: секрети від психологині фото

Ваші слова мають силу, і їх вибір може визначити ваш статус та авторитет у спілкуванні. Психологиня Франческа Тігінеан розкриває, як правильно підібрані фрази можуть зробити ваше повідомлення переконливим і конструктивним. Давайте розглянемо кілька прикладів того, як вживання відповідних слів може змінити сприйняття вашого повідомлення.

"Я не впевнений, що це має сенс" замініть на "Ось що для мене має сенс". Перша фраза створює невизначеність і сумнів, у другій особа виражає впевненість у власній думці.

"Вибачте, що турбую вас цим" замініть на "Мені потрібна ваша допомога. У вас є кілька хвилин?" Друга фраза є прямішою і конкретною, уникнення непотрібного непокою.

"Я думаю, мій досвід підходить для цієї ролі" замініть на "Я впевнений, що мій досвід підходить для цієї ролі". Друга фраза підкреслює впевненість і готовність взяти на себе відповідальність.

"Гммм, це, мабуть, незручне запитання, але чи можу я…?" замініть на "Моє запитання таке…" Другий варіант використовує більш прямий і впевнений підхід.

"Ой, перепрошую, я все ще розмовляв" замініть на "Я не чую тебе, коли ти мене перебиваєш". Друга фраза показує незадоволення та підкреслює важливість власних слів.

"Ти можеш не говорити зі мною так?" замініть на "Я хочу завершити цю розмову, тому що я не сприймаю те, як ти поводишся зі мною зараз". Другий варіант використовує більш конструктивний підхід, висловлюючи почуття та інтереси.

"Так шкода, але, на жаль, мені потрібно сказати вам ні" замініть на "Дуже дякую, що запросили мене. Я повинен сказати ні, але я вам повідомлю, якщо щось зміниться". Другий варіант використовує позитивний підхід та висловлює готовність до майбутнього спілкування.

Майстерне використання фраз може змінити ваше спілкування, підвищити ефективність та вплив. Спробуйте вживати слова мудро і стратегічно, бо вони є вашою силою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: