Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як підтримати близьку людину у скрутні часи: поради експертів

Як підтримати близьку людину у скрутні часи: поради експертів фото

Коли близька людина переживає складні моменти, надати їй підтримку може бути викликом.

Всі мають свої поради з подолання життєвих перешкод, тому важливо поважати ці поради і знаходити баланс між ними, пропонуючи підтримку, але і залишаючи простір для зцілення.

Незалежно від того, чи стикається ваш друг або член родини з втратою близької людини або емоційною кризою, ви можете щиро допомогти їм у цей важкий час.

Експерти розповіли Woman's World про ефективні методи надання підтримки у скрутні моменти.

Слухайте

Коли близька людина переживає трагедію, може бути важко знайти правильні слова. Часом ми уникаємо людей, які сумують, тому що не знаємо, що сказати. Цей страх зрозумілий, і ми не повинні себе винуватити за перші реакції.

Скорбота — це процес, і коли ми визнаємо біль іншої людини, не намагаючись знайти миттєвого рішення, то це може вже бути підтримкою. Нехай той, хто переживає втрату, розповідає свою історію, не перебивайте його і не діліться своїм досвідом втрати. Вислухайте його.

Утримуйтеся від банальностей

Хоча ці слова вимовляються з кращими намірами, вони можуть здатися знецінюючими. Замість цього пропонуйте практичну допомогу: "Я можу взяти на себе твої обов'язки", "Я приготую тобі їжу". У моменти скорботи люди часто не знають, що їм потрібно, тому пропонуйте допомогу.

Продовжуйте бути поруч

Можливо, найважливіший подарунок, який ви можете дати, — це ваша присутність. Якщо ви живете поруч, відвідуйте друзів у лікарні або вдома — не один раз, а протягом усього періоду хвороби. Пограйте в ігри або просто сидіть поруч. Ваша присутність скаже: "Я тут і готовий допомогти".

Якщо ви не можете бути разом, надішліть коротке повідомлення або зателефонуйте. Скажіть, як вони вам важливі, або згадайте приємні спільні моменти.

Дізнайтеся про хворобу

Люди можуть управлятися з тим, що знають, але не можуть управлятися з невідомим. Дізнайтеся про хворобу свого друга або близької людини і методи її лікування. Так ви будете краще підготовлені, щоб надати підтримку.

Не відвертайтеся

Люди, які переживають трудні періоди, хочуть бути включеними в життя і далі. Не забувайте про них, навіть якщо вони здається віддаляються. Просто покажіть, що вони для вас важливі.

Не чекайте занадто багато

Ви можете написати: "Я тут, коли тобі потрібно", і не чекати на відповідь. Просто визнайте їхню скруту і надайте підтримку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: