Завантаження ...
Новобудови Києва

Топ-5 фактів про депресію, яких ви могли не знати

Топ-5 фактів про депресію, яких ви могли не знати фото

Депресія – дуже складна й тяжка хвороба. Це не романтичні зітхання, сумні пісні та чорний одяг, а серйозний розлад роботи мозку і дисбаланс певних гормонів.

Депресія без романтики

У кінематографі та музиці депресивний стан часто романтизують, але насправді романтики там зовсім немає. Сучасна психотерапія не може похизуватися повним зціленням від цієї недуги. Депресія не лікується спогляданням краси, вдиханням ароматів квітів чи прослуховуванням позитивної музики.

Лікування депресії

Депресію можна підтримувати препаратами, які призначає лікар. Багато людей бояться визнати та прийняти той факт, що у них є депресія і її треба лікувати. Деякі ігнорують симптоми і повільно чахнуть на очах близьких, а інші навіть не знають про симптоми депресії та не можуть зрозуміти, що з ними коїться.

На сторінці Odd. Ballz вийшло відео, присвячене фактам про депресію, яких ви могли не знати.

Погіршення пам’яті

Люди, які борються з тривогою та депресією, не можуть багато чого запам’ятати. Це відбувається через те, що вони приділяють багато уваги тому, як пережити той чи інший момент життя, тому не до кінця розуміють, що насправді з ними відбувається. Через це у них можуть формуватися викривлені спогади.

Больові паралелі

Емоційний біль, який відчувають деякі люди з депресією та підвищеною тривожністю, може бути рівноцінним фізичному болю, а інколи навіть виснажливішим. Сканування мозку показало, що емоційний біль активує ті самі ділянки мозку, які пов’язані з фізичним болем.

Сприйняття часу

Депресія може змінити уявлення про час і його сприйняття. Деякі люди з депресією кажуть, що час для них тече інакше. Дні можуть здаватися тижнями або місяцями, що може сприяти відчуттю безнадії.

Нервова регуляція травної системи

Нові дослідження травної системи свідчать про зв’язок між здоров’ям кишківника та психічним добробутом. Дисбаланс кишкових бактерій може сприяти розладу настрою людини.

Подвійна діагностика

Депресія часто виникає разом з іншими психічними захворюваннями, як-от тривожні розлади або зловживання психоактивними речовинами, що ускладнює діагностику й лікування.

Якщо у вас є якісь з вищенаведених симптомів, вам складно жити і вас турбує тривога, тахікардія чи панічні атаки, зверніться до лікаря по допомогу. Краще зупинити хворобу на початку і допомогти собі побачити цей світ кольоровим, ніж терпіти його чорно-білий нуар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: