Завантаження ...
Новобудови Києва

Як змусити людину говорити правду: 4 психологічні методи

Як змусити людину говорити правду: 4 психологічні методи фото

Іноді виникають ситуації, коли вам необхідно отримати приховану інформацію від іншої людини.

У таких випадках можуть допомогти кілька психологічних методів, які є простими, але дуже ефективними. Нижче ми розповімо про чотири такі методи, які допоможуть вам дізнатися правду.

Як змусити людину сказати вам правду

1. Провокаційні запитання

Цей метод ефективний, якщо ви вже маєте деяку інформацію про тему, яка вас цікавить. Ставте запитання, що б’ють точно в ціль, щоб викликати у співрозмовника інтерес і спонукати його розкрити більше деталей. Правильно сформульовані запитання можуть змусити людину поділитися тим, що вона могла б приховувати.

2. Заохочення

Люди люблять миттєві винагороди. Пообіцяйте вашому співрозмовнику щось в обмін на інформацію: це може бути невеликий секрет або якась інша винагорода. Використовуйте хитрий підхід, поділившись з ним чимось, що знаєте лише ви або невелика група людей. Це спонукає його відкритися.

3. Зіграти на емоціях

Коли людина схвильована або стурбована інформацією, яку не хоче розкривати, можна спробувати зіграти на її емоціях. Запропонуйте поділитися тим, що її турбує, пообіцявши, що їй стане легше після того, як вона виговориться. Цей метод часто допомагає людям відкриватися і говорити правду.

4. Похвала

Лестощі завжди приємні людям, бо вони підживлюють їхнє его. Компліменти на адресу співрозмовника, його розуму або зовнішнього вигляду можуть створити у нього враження, що ви є доброзичливою та порядною людиною, з якою хочеться поділитися своїми секретами та переживаннями. Грамотні лестощі можуть відкрити вам доступ до необхідної інформації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: