Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Часник руйнує організм: кому заборонено його їсти

Часник руйнує організм: кому заборонено його їсти фото

Хоча часник відомий своїми цілющими властивостями, його споживання може також завдати шкоди організму. Лікар Василь Чайка пояснив, що часник, як і цибуля, використовується як цілюща рослина протягом майже 5 тисяч років. Проте його вживання варто контролювати, особливо людям із певними захворюваннями.

Користь

Часник володіє антибактеріальними та протизапальними властивостями, зміцнює імунітет, знижує рівень холестерину та покращує кровообіг. Він є корисним для серцево-судинної системи та традиційно використовується в народній медицині для лікування застуд і запалень.

Шкода

Однак, часник протипоказаний людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, такими як виразкові хвороби, гастрити та панкреатит. Часник стимулює секрецію шлункового соку, що може призвести до підвищеної кислотності та болю у шлунку.

Також часник може викликати головний біль у скронях через порушення виведення жовчі, що призводить до підвищеного тиску на жовчний міхур. Не менш важливо пам'ятати, що часник не має впливу на ракові клітини, як це іноді стверджують.

Часникова вода

Часникова вода не має особливих лікувальних властивостей. Вона стимулює відтік жовчі, але не впливає на мікрофлору кишківника чи патогенну флору, як часто помилково вважають.

Дітям

Лікарі радять не давати часник дітям до 5-7 років, оскільки він може викликати біль у шлунку. Ознайомлення з часником слід починати з маленьких порцій.

Вживання

Зазвичай достатньо одного зубчика часнику на день. Не слід вживати часник на голодний шлунок — краще поєднувати його з білковою їжею. Щоб зменшити різкий запах і подразнення, залиште нарізаний часник на 15 хвилин перед вживанням.

Пам'ятайте, що вплив часнику на організм залежить від стану вашого здоров'я та кількості його споживання.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия