Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі з'явився центр лікування алко- та наркозалежностей, але без ліцензії

У сучасному світі все частіше ми зустрічаємо різні залежності: ігроманія, татуманія, але є і залежності, про які ми чули досить давно, такі як алкозалежність та норкозалежність. Допомагають вилікуватися людям, які потрапили у такі залежності в спеціальних центрах, де над пацієнтами працюють...

У сучасному світі все частіше ми зустрічаємо різні залежності: ігроманія, татуманія, але є і залежності, про які ми чули досить давно, такі як алкозалежність та норкозалежність. Допомагають вилікуватися людям, які потрапили у такі залежності в спеціальних центрах, де над пацієнтами працюють кваліфіковані спеціалісти. У Славутичі з'явився такий центр, але без ліцензії та без спеціалістів.

Нещодавно на простарах Фейсбуку місцева волонтерка Олена Морозова опублікувала допис та поділилася відео-рекламою. Релігійна громада "Перемога" рекламували свою допомогу - витягнути людей з алко- та норкозалежностей. Але як виявилося згодом, що у цієї громади немає ліцензії. 

Олена Морозова попросила показати ліцензію та спитала чи є у них кваліфіковані спеціалісти, психологи у однієї з представників рілігійної громади "Перемога" Світланою Кочіною, на що жінка відповіла, що дана діяльність не підпідає під ліцензування, а центр, юридично, є громадською організацією, а не церквою. 

"Перемога" займається діяльністю 94.99, тобто вони організовують суспільну підримку і просвіщення та організовують захист та сприяють на покращення стану соціальний груп населення. Але не перше і не друге не відповідає лікуванню від алко- та наркозалежностей.

- Аби просто рекламували релігійну громаду, я б слова не сказала, адже кожна людина має право на віросповідання. І за свою волонтерську діяльність я жодного разу не спитала у нужденних про їх релігійні чи політичні погляди.Але назва Вашого центру ось така. З цією назвою Ви рекламуєте послуги з допомоги алко та наркозалежним. Хочеться вірити, що Ви щиро хочете допомогти людям. Але прошу Вас, не беріться за те, в чому Ви не є спеціалістами.З життями та здоров'ям людей шуткувати не можна! Залучайте кваліфікованих спеціалістів, отримуйте ліцензію - і я буду щаслива від думки, що в нас нарешті з'явиться такий центр, - прокоментувала волонтерка Олена Морозова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: