Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Чорнобильської зоні планують зберегти легендарні об’єкти

В Чорнобильської зоні планують зберегти легендарні об’єкти  фото

35-та річниця чорнобильських подій стала впевненим вектором перетворень на краще. І це не загальні слова. Протягом найближчих двох років за ініціативою у 30-кілометровій зоні будуть проведені роботи по консервації знакових об’єктів та будівництву нових об’єктів Зони Відчуження

За інформацією операційної директорки проектного офісу Ілони Шнейдер яка прозвучала під час прес-туру для журналістів, вже у цьому році планують відновити відомі вітражі у кафе  «Прип’ять», зробити музей у квартирі пожежника лейтенанта Володимира Правика, що знаходиться у 16-поверхівці, а на  даху цієї багатоповерхівки обладнати оглядовий майданчик.

Також будуть приведені у порядок до їх оригінального стану автовокзал, басейн та ЗГРС «Дуга».

 

Прогнозований термін реалізації робіт - два роки.

 

Цього року повинні також  підготувати проект реновації КПП "Дитятки", через який туристи в'їжджають до Зони відчуження, збудувати сучасні туалети, створити Чорнобиль-Хаб та гелікоптерний майданчик.

 

Зазначається, що цього року на реновацію об'єктів у Зоні виділили 30 млн грн.. Роботи на трьох об'єктах повинні завершити в 2022 році.

 

Також, якщо вистачить ресурсів, можуть почати роботи на кінотеатрі "Прометей", палаці культури "Енергетик" і на річковому вокзалі міста. Також можуть почати роботи на кінотеатрі "Прометей", палаці культури "Енергетик" і на річковому вокзалі міста.

Також, під час прес-конференції у Чорнобилі виступив і міській горова Славутича Юрій Фомічев, якій, зокрема, зазначив: «5 років тому ми у нашому місті хотіли абстрагуватися від Чорнобильської катастрофи и зробити Славутич містом нових ідей та новітніх технологій, а Чорнобиль залишити у минулому. Але ж, вчасно схаменулися, бо Чорнобильську катастрофу знають усі у світі і тому у Славутичі варто розвивати туристичний потенціал саме у цьому напрямку, бо наше місто - це продовження Прип’яті, яка була виселена у 86-му році, після аварії на ЧАЕС».

 

Наприкінці зустрічі с журналістами спікери зазначили, що наступні три роки в Чорнобильській зоні оновлять основні траси, щоб забезпечити доступ екологам, туристам, науковцям, підприємцям.

 

Людмила БОГУН

 

Відео «Погляд - Новини Київської області»

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: