Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вбивство у Чернігові обговорювали в студії

Вбивство у Чернігові обговорювали в студії фото

Нещодавне вбивство було обговорено у відомому ток-шоу на телебаченні. «Мой сын благородно его оттолкнул». Темою програми «Стосується кожного», яка виходить на телеканалі «Інтер», у понеділок, 11 жовтня, стала резонансна трагедія – побиття у мікрорайоні Масани у Чернігові двох чоловіків, один з яких загинув. До студії завітали батьки одного з підозрюваних – Тетяна і Сергій Туніки, мама іншого підозрюваного – Людмила Сапожнікова та інші родичі затриманих підлітків.

Версія мами підозрюваного

У ефірі Тетяна Тунік розповіла, що з акаунта її сина у соціальних мережах розсилають повідомлення з погрозами «ты не будешь жить», «закопаем тебя и твоих друзей» . Вона підозрює у цьому сестру загиблого поліцейського. Також Тетяна Тунік подякувала людям, які виклали в мережу відео з моментом нападу загиблого на одного з хлопців.

Те люди, которые выложили это видео, поняли что наших детей просто хотят утопить. Я готова целовать им ноги. Эти люди спасли наших детей, – сказала вона.

За її слів, її син та його троюрідний брат з трьома дівчатами відпочивали у центрі міста, а коли поверталися – одній з дівчат стало зле. У цей момент хлопці розділилися: один пішов до туалету, а інший – у магазин.

В этот момент идут люди. Их просто водило. Один подходит – и бьет в лицо. Второй раз ударил, третий. Ярослав не понял что случилось. У ребенка на пол-лица гематома, разбита голова. Они его поволокли за угол и били еще там. Это начало инцидента. Девочки кричат Диме: «Ярика избивают!», – розповіла жінка.

Мой сын бросился на помщь. Я бы на его месте исцарапала лицо, а мой сын благородно оттолкнул нападавшего от Ярика, которого тот избивал.

Вона визнала, що підлітки вживали алкоголь. Але наполягає: лише через холодну погоду і усього одну пляшку сухого вина на п'ятьох.

Щодо інших двох підозрюваних, то Тетяна Тунік переконана, що вони на місці опинилися випадково. Це – знайомі триюрідного брата її сина. Версію про те, що підлітки викликали підмогу – відкидає.

– Мальчика два шли что-то купить. Мой сын их не знает. Это так совпало просто. Они увидели побитого Ярика, что у него кровь течет. Остановились, спросили, что случилось. Наши дети ответили, что ждут полицию, – розповіла жінка. Але визнала, що діти правоохоронців не викликали – це зробив хтось інший.

Також вона пояснила, що на відео з магазину, де продовжився конфлікт, підлітки не били іншого чоловіка Володимира Сапона, а намагалися витягнути його на вулицю. Не для того, щоб продовжити побиття там, де відсутні камери, а щоб той не втік до приїзду поліції.

Непрофесіоналізм поліції

Також Тетяна Тунік звинуватила патрульних, які приїхали на виклик, у бездіяльності. Ті нібито оцінили стан учасників конфлікту і сказали: «ви адекватні – самі розберетеся».

Експерти програми погодилися з тим, що у цій історії помітний непрофесіоналізм правоохоронців і здивувалися, що на таку кількість людей приїхав лише один патруль, тоді як за всім правилами там мало бути не менше 2-3 машин.

Брат третього підозрюваного Марк Євчук розповів, що після від’їзду патрульних підлітки буцімто пішли з місця конфлікту, але двоє чоловіків наздогнали їх і «начали пихати та порвали цепочку».

Я чув, що у Ярослава був раніше конфлікт з цим поліцейським. Я зрозумів, що там були нерівні відносини. Може він побачив Ярослава і скористався можливістю, – каже хлопець.

Людмила Сапожнікова, мама того самого хлопця, на якого на відео нападає загиблий Артур Єрохін, розповіла, що батькам затриманих не телефонували з поліції – тож хлопців вона знайшла з татом іншого підлітка у одному з відділків поліції, які вони почали об’їжджати вночі після того, як діти не повернулися додому.

Никто не позвонил, не набрал. А потом мы с 2 ночи до 7 утра ждали – нас не пустили, но мы слышали крики… Да моего сына били, – заявила жінка. І додала, що в ту ніч нібито бачила іншого постраждалого, який на власних ногах прийшов, а потім залишив відділення.

Батько підозрюваного Сергй Тунік звернувся до поліції, щоб правоохоронці «одумались и перестали покрывать взрослых участников и утверждать, что те не были пьяными.

Один з гостей програми полковник міліції у відставці Володимир Поліщук зазначив, що крім двох кримінальних проваджень – безпосередньо за вбивство, та щодо дій працівників патрульної поліції, які приїздили за викликом, але залишили місце конфлікту, правоохоронці мають відкрити ще два окремі провадження: за фактом погроз та щодо байдужості працівників супермаркету, які не втрутилися в сутичку і «нічого не зробили, щоб зупинити».Інші учасники програми висловили упевненість, що поліцейські також мають відповісти за те, що не повідомили батьків затриманих та за фактом можливих інших процесуальних порушень.

Рокові удари

Людмила Сапожнікова розповіла, що у її сина вроджена вада – парез Ерба або частковий параліч рук. Тож він фізично не міг завдавати удари потерпілим.

Мы восстанавливали всю жизнь, отказывались от инвалидности и от сумм, которые положены от государства, дабы у него был выбор, когда он пойдет учиться или работать, – розповіла жінка.

Проте визнала: її син завдав один удар (це видно на відео побиття, яке він і знімав). У той же час Тетяна і Сергій Туніки запевняють, що їхній син не завдавав жодного удару по чоловікам.

На запитання експертів програми, чому підлітки добивали лежачих чоловіків, які були фактично непритомними і не могли чинити опір, та ще й знімали процес на відео, Людмила Сапожникова зазначила: – Дети вошли в кураж агрессии. А съемка… Они снимают сейчас всё: что едят, как идут в туалет…

Сергій Тунік також переповів чутки, які до нього «просочились от порядочных полицейских». Мовляв, у той вечір ще до бійки загиблий капітан поліції та його товариш нібито напали на жінку і чіплялися до відвідувачів боулінг-клубу. Крім того, він заявив, що на місці було 6 хлопців і натякнув, що інших відпустили аби вони свідчили проти його сина. При цьому винним свого сина чоловік не вважає.

Он виноват только в том, что не бросил брата, чтобы его добили и не пошел домой. Он защищал брата от взрослого мужчины, а потом контролировал, чтобы ничего не случилось. Морально не мог уйти. И он не бил, а останавливал, – переконаний Сергій Тунік.

P.S. До речі, у програмі сплив ще один цікавий момент. Смертельне побиття відбувалося не навпроти супермаркету через дорогу від нього біля білборду, а значно далі – на пустирі ближче до будівельних майданчиків. Тут знімальна група знайшла сліди крові.

***

Нагадаємо, уночі 2 жовтня поліція затримала молодиків, яких підозрюють у вбивстві двох чоловіків – поліцейських, які були у відпустці. Один із них помер, іншого доправили до лікарні.

Відео жорстокого побиття лежачих людей, які вже не могли чинити опір, підлітки зняли на телефон. Потім вони з’явилися у соціальних мережах. Ймовірно – за сприяння правоохоронців.

Також є відео, на якому видно, що майбутня жертва нападає на одного з учасників бійки біля супермаркету АТБ.

Суд взяв під варту на 60 діб чотирьох підозрюваних у вбивстві і ще одного чоловіка, якому інкримінують грабіж (він забрав сумку одного із постраждалих). Триває росзлядування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: