Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Цукор та гречка повинні впасти в ціні

Цукор та гречка повинні впасти в ціні фото

Незабаром в Україні повинні стати дешевше деякі популярні продукти, стало відомо, за що будемо платити менше. Фахівці відзначають, що незабаром зміняться ціни на цукор і гречку. Їх вартість піде вниз, що дуже потішить громадян. До Нового року подешевшають гречка і цукор у зв'язку з хорошим урожаєм цукрових буряків і гречки. Інформацією ділиться Сьогодні.

Експерти запевняють, що значно подорожчання гречаної крупи може зіграти погану роль для виробників. Якщо ціни підуть вгору, то українці купуватимуть інші каші. Наприклад, вони зможуть віддати свою перевагу пшоняної, вівсяної або кукурудзяної каш.

Наприклад, на сьогодні в супермаркетах ціна на гречку встановлена на рівні 40 гривень, а в областях вартість досягає 39 гривень за один кілограм. Фахівці запевняють, що ціна на гречку може впасти вже до Нового року або на початку 2022 року. Старий урожай ніяк не вплине на вартість гречки, а ось після збору та обробки нового врожаю ціни на дану крупу підуть вниз.

Експерти відзначають, що такі гойдалки з цінами відзначаються щороку і стали звичайним явищем. Однак вони сумніваються, що такі ж високі ціни залишаться і на далі, адже гречка не сильно користується успіхом.

Якщо говорити про цукор, то його вартість протягом усього вересня трималася на рівні 28 гривень за кіло, хоча минулого року українці платили лише 15 гривень. Цього року урожай дуже хороший, що спричинить зниження цін. Ціна може знизитися до 23-25 гривень. Навіть зараз в магазинах вартість цукру знизилася на 10-12%.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: