Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Оголошена надзвичайна ситуація на Чернігівщині

Оголошена надзвичайна ситуація на Чернігівщині фото

Рішення прийняли під час засідання експертної комісії ДСНС України з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій, пов‘язаної з ускладненням оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА. На території Чернігівської області визначено надзвичайну ситуацію місцевого рівня, що сталася з причини ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону.

«За інформацією Державної прикордонної служби України, значно ускладнилася оперативна обстановка на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

За наявною інформацією можливо здійснення противоправних дій громадянами іноземних держав (нелегальними мігрантами), що знаходяться на території Республіки Білорусь, під час спроб перетину державного кордону з реальною загрозою збройних нападів, захоплення та утримання ними установ Державної прикордонної служби України та інших правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ситуація на кордоні Польщі та Білорусі особливо загострилась 8 листопада, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі.

Ситуація на білорусько-польському кордоні знову загострилась удень 16 листопада. За повідомленнями польської сторони, мігранти застосували проти прикордонників світлошумові гранати та жбурляли у них каміння. Після того, як правоохоронці Польщі відбили атаку, частина мігрантів вирішила повернутися до раніше залишеного табору.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: