Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ярослав Москаленко ініціює пільговий тариф на електроенергію для підприємств у містах-супутниках АЕС

Народний депутат, голова підкомітету ВР з чорнобильських питань Ярослав Москаленко разом з колегами по парламенту пропонує встановини пільгові тарифи на електроенергію у містах-супутниках АЕС задля створення передумов подальшого соціально-економічного розвитку відповідних населенних пунктів.

 

Народний депутат, голова підкомітету ВР з чорнобильських питань Ярослав Москаленко разом з колегами по парламенту пропонує встановини пільгові тарифи на електроенергію у містах-супутниках АЕС задля створення передумов подальшого соціально-економічного розвитку відповідних населенних пунктів. Про це йдеться у законопроекті №1635 від 25.12.2014.

Автори ініціативи (О.Ксенжук, В.Бандуров, Я.Москаленко, О.Лівик, А.Шинькович, В.Яніцький, В.Развадовський) вважають за необхідне встановити тариф на електроенергію для суб’єктів господарювання в містах-супутниках АЕС на таких самих умовах, як і для населення, що проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

"Виходячи з світової практики, підприємства, що знаходяться в містах-супутниках атомних електростанцій мають пільги з користування електроенергією: «прямі» контракти за АЕС або пільгові тарифи на електроенергію. Так у Франції, де побудовано 59 атомних електроблоків, суб’єкти господарювання, користуючись близькістю дешевої електроенергії і умовами, створених державою, організували провідні наукові, освітні, технологічні, виробничі техноцентри, в яких працюють більшість активного та висококваліфікованого населення територій поруч з АЕС. Такі підприємства є локомотивами регіонального розвитку і прикладом для інших організацій у всьому світі. В результаті проведення виваженої державної політики, створюються нові робочі місця, привабливі умови інвестування для організації нових та розвитку вже існуючих підприємств", - йдеться у пояснювальній записці.

Головною метою законопроекту, відзначають народні обранці, є створення привабливих умов для утворення, роботи підприємств та організацій, що знаходяться в містах-супутниках атомних електростанцій, що призведе до залучення інвестицій у ядерну галузь та, в цілому, сприятиме підвищенню безперебійності та безпечності роботи атомних енергоблоків. "Прийняття зазначеного законопроекту створить привабливі умови для інвестування, сприятиме утворенню нових робочих місць та економічному розвитку міст-супутників атомних електростанцій. Це також збільшить надходження до державного та місцевого бюджетів за рахунок сплати податків", - переконані вони.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: