Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Ні про яку гуманітарну допомогу і мови не йшло," - Валерій Сейда

"Ні про яку гуманітарну допомогу і мови не йшло," - Валерій Сейда фото

За попередньою інформацією, окупанти Чорнобильської АЕС мали привезти гуманітарну допомогу і за присутності журналістів роздати працівникам станції. Але люди, які там беззмінно працюють уже 12 діб, заздалегідь відмовились від подачок ворога.

У соціальних мережах прокотились чутки, що російські окупанти самотужки відзняли потрібний матеріал для своїх ЗМІ, переодягнувшись в одяг, з надписом «Novarka».

Нагадаємо, проєкт«Novarka» був завершений ще в 2019 році, цим одягом працівники ЧАЕС не користуються уже кілька років.

Майя Руденко, депутат Славутицької міської ради, про цю ситуацію написала у facebook:

«Заручників планувалося використати в пропагандистських цілях. Проте, задумка не вдалася. Наші навідріз відмовилися брати "гуманітарку" з рук ворога. Уявіть, 11 доба практично без їжі і цигарок, але НАШІ відмовилися від подачок ворога!

Для створення телекартинки загарбники пограбували на санперепускниках ЧАЕС шафки з перехідним одягом персоналу станції і самі вдягнулися в уніформу.

Росія – країна-терорист, яка використовує вистави з перевдяганнями, наслідуючи радянський союз та нацистську Німеччину. Це все, що треба про неї знати».

Того ж дня коментар щодо подій на Чорнобильській АЕС під час прямомого ефіру телеканалу «Рада» надав Олексій Арестович, радник керівника Офісу президента:

«Я багатьох із них знаю. ЧАЕС – це моє улюблене місце для екскурсій. Я там багато разів був. І хочу сказати: ці люди не здадуться під жодним тиском ніколи і гідно виконають своє завдання. Славутич – це маленьке місто герой! Ми всі знаєм про це», - акцентував він.

У своєму зверненні до працівників станції в.о. генерального директора ДСП «ЧАЕС» Валерій Сейда заявив:

«Під’їхав воєнний автомобіль, не наш, окупантів, розвантажили продукти харчування в ді’т-залу, де лише вони харчуються.

Офіційно заявляю, що жодного працівника ЧАЕС чи військовослужбовця в/ч 3041 при цьому не було.

 Можете бути спокійними. Вони на посту. Ні про яку гуманітарну допомогу і мови не йшло. Наші люди забезпечені своїми продуктами, і їм поки всього вистачає. Будьте спокійні!», - запевнив Валерій Сейда.

За словами керівника підприємства, з працівниками станції, які нині знаходяться на об’єкті, все добре. Вони добросовісно виконують свої обов’язки – дбають про безпеку Чорнобильської АЕС. Рідним і близьким не треба хвилюватися. Варто лише їх підтримувати і частіше телефонувати.

Олександра ЛАТИШЕВА

Відео: ТБ "МЕДІАДІМ"

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: